3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Újabb magántőkealap kezelésével bővült a Diófa Alapkezelő portfóliója - derül ki a társaság friss közleményéből. Megegyeztek ugyanis a Gordiusz Magántőkealap alapkezelésének átvételéről az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt-vel. 

A Gordiusz Magántőkealap a közvetett tulajdonosa – többek között − 11 belgrádi irodaépületet birtokló és üzemeltető hat szerb vállalatnak. A minőségi, „A” kategóriás irodaházak 5 üzleti parkban, a szerb főváros közkedvelt Novi Beograd városrészében találthatóak.

A Diófa Alapkezelő Zrt. Magyarország vagyonkezelési szektorának egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője. A társaság jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és értékpapír-befektetések területén. Az Alapkezelő ingatlanalapjaiban kezelt vagyon értéke meghaladja a 380 milliárd forintot. 

A Diófa Alapkezelő vezetői, Mikesy Álmos elnök-vezérigazgató és Erdélyi Zombor vezérigazgató-helyettes éppen egy pénteken megjelent interjúban értékelték az eltelt évet és vázolták a jövő évi kilátásokat - az interjút laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán olvashatják el >>

Az Indotek elárulta, mire fordítja a forrásokat

Az Indotek is közleményt adott ki a tranzakcióról, amelyben azt írták: a megállapodás eredményeként a Diófához kerül a Gordiusz Magántőkealap tulajdonában lévő öt, a szerb főváros Új-Belgrád kerületében elhelyezkedő irodapark, amelyet 2021-ben, 267,6 millió euróért vásárolt meg az Indotek Group a varsói központú Globe Trade Center (GTC) SA-tól. A megállapodásnak nem része a korábban ugyancsak a Gordiusz Magántőkealap portfóliójának részét képező, négy irodakomplexumból álló lengyelországi ingatlanportfolió, amely továbbra is az Indotek Group kezelésében marad. A csoport elkötelezett a lengyel piacon való aktív jelenlét és növekedés mellett, és további beruházásokat tervez, hogy megerősítse pozícióit, és tovább bővítse lengyel porfólióját - írták.

A felek a tranzakció összegét nem hozták nyilvánosságra, de az Indotek Group közölte, hogy a portfólió átstrukturálásából származó forrásokat hazai, illetve közép- és dél-európai piacain tervezett ingatlan- és magántőke-tranzakciók finanszírozására fordítja. Ennek megfelelően például az Indotek az év végén megállapodást írt alá Budapest belvárosában található "Vörösmarty 1" társasház kiskereskedelmi egységeinek, valamint az azokhoz tartozó mélygarázsoknak, és ezzel a ház többségi tulajdonjogának megszerzésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!