2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A közel 50 milliárd forintos családi vagyonával 49. leggazdagabb magyar, Rencsár Kálmán csaknem 7 milliárd forintot tett a 280 milliárdjával 6. legtehetősebb Szíjj László érdekeltségébe tartozó vállalatba.

Április 11-én Máltán Birkirkara városában közgyűlést tartott az a helyi vállalat, amely az elmúlt években a luxusjachtokat biztosította a kormányközeli gazdasági és politikai elit több tagjának nyaralásához is - írja a G7. A cég pénzügyi helyzete ezt megelőzően fokozatosan romlott. A problémát a közgyűlésen Rencsár Kálmán oldotta meg azzal, hogy még a saját mércéjével mérve is hatalmas összeget, közel 7 milliárd forintot tolt a Szíjj László érdekeltségébe tartozó vállalatba.

Rencsár közel 50 milliárd forintos családi vagyonával 49. leggazdagabb magyar, míg a 280 milliárd felett diszponáló Szíjj a 6.

Rencsár a 7 milliárdos befizetéssel végső soron egy olyan vállalatba szállt be, amely

  • a korábbi években komoly veszteséget termelt,
  • drága, de nagyon gyorsan értéktelenedő eszközöket (jachtokat) birtokol,
  • a jachtok jogi státusza is zavaros: bár úgy tűnik pénzért adják ki őket, elérhető besorolásuk alapján a máltai szabályozás értelmében elvileg ezt nem lehetne,
  • viszont évről évre rengeteg pénzt visz el a fenntartásuk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!