<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a  Debrecen Nemzetközi Repülőtér újabb támogatást kap a kormánytól a kedden este megjelent Magyar Közlönyben olvasható határozat szerint. 

A repülőtér működtetéshez 698 097 528 forint költségvetési támogatást kap a  Debrecen International Airport Kft., amely egyébként egy nemrég megszavazott előterjesztés alapján 51 százalékban állami tulajdonba kerülhet - miután elfogadta a debreceni közgyűlés, hogy  az önkormányzat ingyen átadja az államnak a Debrecen International Airport Kft.-ben meglévő 51 százalékos tulajdonrészét.

Emellett a kormány a repülőtér fejlesztéséhez 2 354 047 500 forint költségvetési támogatást nyújt Debrecen Megyei Jogú VárosÖnkormányzata javára. A fentebb idézett közgyűlési határozat után az hangzott el: 2,4 milliárd forintból új tűzoltólaktanyát építenek, speciális repülőtéri tűzoltók állnak munkába, és megkezdődik az új kifutópálya tervezése - ennek lehet fedezete a mostani támogatás.

Fotó: debrecen.huFotó: debrecen.hu

A forrásokat Varga Mihály pénzügyminiszternek a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával kell előteremtenie. Szijjártó Péternek emellett azt is feladatul szabja a kormányhatározat, hogy tegye meg a szükséges notifikációs eljárás lefolytatásával kapcsolatos intézkedéseket - ez az Európai Unióval történő egyeztetést takarhatja, mivel a repterek, légitársaságok állami támogatása szigorú uniós szabályok betartása mellett lehetséges.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.