2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két piaci szegmens is az Amazon fókuszába került, amelyekre hamarosan beléphet az informatikai óriás.

Az Amazon fontolgatja, hogy új biztosítás-összehasonlító weboldalt indít Angliában. Sajtóértesülések szerint nem küszöbönálló a belépés erre a piacra, de már több biztosítóval is felvette a kapcsolatot, hogy a lehetőségekről egyeztessenek. A hasonló angol weboldalak részvényei már a hírre esni kezdtek, hiszen az Amazon esetleges belépése teljesen felforgatná a piacot, de már más szektorok is reagáltak hasonlóan az ilyen hírekre, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében. Nemrég egy amerikai online gyógyszeráruházat vásárolt, amire a patikaláncok részvényei is meredeken estek.

Az Amazon a mozi piacra is tervez belépni, meg szeretné vásárolni a Landmark Theaters moziláncát. Hasonló piaci reakció bontakozott ki a hírre, mint a biztosító portál indítás esetében, esni kezdtek a konkurens filmvetítő társaságok árfolyamai. Az Amazonnak már van filmstúdiója, TV stúdiója, zene szolgáltatása, és ha sikerülne a Landmark akvizíciója, több mint 50 mozit tudhatna magáénak a technológiai óriás. Szinergiát hozhatna létre, hogy ezeken keresztül tudja saját filmjeit vetíteni az Amazon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!