1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Andy Vajna özvegye már szabadulna a cégtől, de azért 2022-ben így is szép nyereségnek örülhetett.

A 24.hu vette észre, hogy közzétette cégbeszámolóját a néhai Andy Vajna luxuséttermét, a Nobu Budapestet üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft. közel 1,6 milliárd forintos árbevétellel, és 201 millió forintos adózott nyereséggel zárta a 2022-es évet.

A cikk emlékeztet, hogy a Kempinsky oldalában működő Nobu japán vendéglő az utolsó magyarországi érdekeltsége Vajna özvegyének, Vajna Tímeának, amelytől sajtóhírek szerint már szeretne megválni, miután Los Angelesben kezdett új életet.

Jó eredménnyel zárt a Nobu, örülhetett az üzemeltető cég. Fotó: Nobu Restaurants
Jó eredménnyel zárt a Nobu, örülhetett az üzemeltető cég. Fotó: Nobu Restaurants

A nyereség terhére 156 millió forint osztalékot szavaztak meg a tulajdonosok, azaz az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft. és az üzletrészek 49 százalékát jegyző Buno Investments Kft. Vajna Tímea az AV Investmentsben érdekelt (Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt) a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül. A 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é – teszi hozzá végül a portál.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!