2018. május 2. 15:20
mfor.hu

A kétkerekű ráadásul nem oldalkocsiként fityegne a jármű oldalán, hanem az elejébe lenne beleépítve, a motorháztető alá, onnan lehetne előregördítve kivenni.

Hamarosan izgalmas, motorkerékpár-autó hibridet fejleszthet a Ford, szúrta ki az Autoweek. A(z ezúttal nem a meghajtása miatt) hibrid jármű koncepciója elsőre leginkább a Batmobile-éra hasonlít.

Maguk a rajzok alapján pedig az Autoweek az egyelőre még csak ötletszinten létező kocsit a Ford Focushoz vagy Escorthoz hasonlítja. A "multimodális szállítóeszközként" megnevezett járműre nemrég adta be a szabadalmat a cég, és a papírok tanúsága szerint elektromos meghajtású, önvezető autó lesz, a két összetevőjét pedig egymástól elkülönülve, egyszerre is lehet majd használni. Vagyis, mondjuk, míg apu a kocsimotor kocsi részével elugrik bevásárolni, addig anyu a kocsimotor motor részével gyakorolhatja a rendőrkanyart. Vagy bármi mást.A motor alapállapotban a vezető és az anyósülés között lenne, onnan lehetne előregördítve kivenni a kocsiból. A motor akksija a koncepció szerint az autóéra lesz kötve, és a kettőt egyszerre, egy rendszerben lehet majd tölteni. A tervekből az is kiderül, hogy az autó műszerfalának egy része - az "infotainment felület" - a motorba lesz beépítve, vagyis ez a képernyő funkcionálna a motor saját műszerfalaként, amikor a kétkerekűt külön használják.

Persze ez még csak a szabadalom, hogy a járgány meg is valósul, az még korántsem biztos.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.