Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ha megállapodnak a főnökkel, maszkszünetet tarthatnak a bolti eladók beltéren is - ha van erre alkalmas helyiség.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlöny egyebek mellett egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosítását is tartalmazza. Az egyik a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletet módosítja úgy, hogy kicsit megkönnyítse az üzletekben dolgozók életét. 

A kiegészítés szerint a munkáltató és a  munkavállaló megállapodhatnak abban, hogy az  üzletben történő munkavégzés során az ott dolgozók számára a munkáltató vagy az üzletvezető

olyan szünetet biztosít, amely során mellőzhetik a maszk használatát.

Eladó egy sajtboltban. Mostantól bent is lehet maszkszünetet tartani - ha van hol.  MTI/Krizsán CsabaEladó egy sajtboltban. Mostantól bent is lehet maszkszünetet tartani - ha van hol. MTI/Krizsán Csaba

A szünet céljára a  munkáltató vagy az  üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki,

a) amely nem szolgál az üzletben értékesített termékek tárolására és
b) amelyben vásárló nem tartózkodhat

- derül ki a rendeletből.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az alábbiakkal egészítette ki a jogszabályi rendelkezéseket:

  • Ez csak egy lehetőség, megállapodás is kell hozzá, tehát nem kötelező.
  • Nincs „két óránként 10 perc pihenőidő” szabály, tehát minden részletről (gyakoriság, időtartam, hely) meg kell állapodni.
  • Eddig is volt lehetőség erre, de csak az üzlethelyiségen kívül (például nyitott parkolóban). Dohányzási lehetőséget például eddig is biztosítottak a munkaadók.
  • Az olyan üzletek, melyek csak egy eladótérből és raktárból állnak, csak az üzlethelyiségen kívül tudják ezt megoldani továbbra is (az üzlet része egyébként a raktár is, de ott eleve árut tárolnak, ezt a rendelet is kizárja).
  • Távolságtartásra, szellőzésre, más járványügyi intelmekre figyelmet kell fordítani.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.