2018. augusztus 24. 12:43
mfor.hu

Aki további, nagyobb csomagokat akar a fedélzetre cipelni, annak fizetnie kell. A Ryanairnél novembertől, a magyar légitársaságnál mostantól él a szabálymódosítás.

A Wizz Air és a Ryanair is módosít kézipoggyász-szabályzatán. Mindkét húzás szigorítás:

a Ryanairnél november 1-től már csak egy kisméretű táskát lehet ingyen felvinni a gépek fedélzetére. Ugyanezt a Wizz Air is meglépi, de náluk azonnali hatállyal lép érvénybe a módosítás.

Az ír fapados légitársaságnál eddig két táska volt a limit, de tél elejétől csak azok vihetnek fel a kisméretű (40x20x25cm) poggyász mellett egy nagyobbat is a gépre, akik elsőbbségi beszállást vásárolnak. Ha valaki nem szeretne elsőbbségis beszállókártyát venni, de fel akar vinni még egy, legfeljebb 10 kilós csomagot, az a foglaláskor 8 euró ellenében megveheti a lehetőséget, bár ennél az elsőbbségis felár a maga 6 eurójával olcsóbb. Viszont egy járaton csak 95 adható ki belőle. A szabálymódosítástól a Ryanair a járatkésések csökkenését várja.

A Wizz Airnél mostantól az utasok legfeljebb egy, 40x30x18 centinél kisebb poggyászt vihetnek fel ingyen a fedélzetre. Aki megvásárolja a WIZZ Priority szolgáltatást, annak ezen felül lehetősége lesz egy maximum 55x40x23 cm méretű kézipoggyász felvitelére is. A légitársaság indoklása szerint azért szükséges a változtatás, mert a fedélzeten korlátozott a hely. A 40x30x18 centinél nagyobb csomagokat, amennyiben az utas nem vesz elsőbbségi szolgáltatást, mostantól kötelezően fel kell adni.

(Utazómajom)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.