TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Aki további, nagyobb csomagokat akar a fedélzetre cipelni, annak fizetnie kell. A Ryanairnél novembertől, a magyar légitársaságnál mostantól él a szabálymódosítás.

A Wizz Air és a Ryanair is módosít kézipoggyász-szabályzatán. Mindkét húzás szigorítás:

a Ryanairnél november 1-től már csak egy kisméretű táskát lehet ingyen felvinni a gépek fedélzetére. Ugyanezt a Wizz Air is meglépi, de náluk azonnali hatállyal lép érvénybe a módosítás.

Az ír fapados légitársaságnál eddig két táska volt a limit, de tél elejétől csak azok vihetnek fel a kisméretű (40x20x25cm) poggyász mellett egy nagyobbat is a gépre, akik elsőbbségi beszállást vásárolnak. Ha valaki nem szeretne elsőbbségis beszállókártyát venni, de fel akar vinni még egy, legfeljebb 10 kilós csomagot, az a foglaláskor 8 euró ellenében megveheti a lehetőséget, bár ennél az elsőbbségis felár a maga 6 eurójával olcsóbb. Viszont egy járaton csak 95 adható ki belőle. A szabálymódosítástól a Ryanair a járatkésések csökkenését várja.

A Wizz Airnél mostantól az utasok legfeljebb egy, 40x30x18 centinél kisebb poggyászt vihetnek fel ingyen a fedélzetre. Aki megvásárolja a WIZZ Priority szolgáltatást, annak ezen felül lehetősége lesz egy maximum 55x40x23 cm méretű kézipoggyász felvitelére is. A légitársaság indoklása szerint azért szükséges a változtatás, mert a fedélzeten korlátozott a hely. A 40x30x18 centinél nagyobb csomagokat, amennyiben az utas nem vesz elsőbbségi szolgáltatást, mostantól kötelezően fel kell adni.

(Utazómajom)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.