2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új kinevezést és posztot kapott egy állami vállalatnál Varga Judit válófélben lévő férje. Ide a Diákhitel Zrt.-től az élelmiszeriparon keresztül vezetett az útja.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, Lázár János teljesen lecserélte a MÁV és a Volánbusz vezetését, a volt tagok helyére a közlekedés ágazatban első ránézésre talán kevésbé jártas személyeket ültetett be. Helyettük a hazai és nemzetközi üzleti élet ismert alakjai kaptak tisztséget.

Köztük Magyar Péter is, aki a Volánbusz Zrt. igazgatóságának tagja lett. Magyar Varga Judit igazságügyminiszter férje, akivel jelenleg is folyamatban van a válóperük. A jogász, diplomata a jelek szerint az élelmiszeriparról nyergelt át a közlekedésre. Bár első ránézésre úgy tűnhet távol áll ettől az ágazattól Magyar, valójában már van némi tapasztalata, de erről picit később.

A cégkivonatok alapján ugyanis 2023. február 13-án megszűnt a megbizatása a Good Farming Kft. ügyvezetőjeként. Az már a cégbíróságra benyújtott határozatból derül ki, hogy a Good Farming egyedüli tulajdonosa, az Exim Bank által kezelt Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap hívta vissza őt a tisztségéből és nem Magyar mondott le posztjáról.

Túl sokáig egyébként nem ült itt az ügyvezetői székben, hiszen 2022 júniusában nevezték ki őt.

Mindenesetre a Diákhitel Központ egykori (2019-2022) közötti vezetője nem maradt sokáig állami cégnél betöltött pozíció nélkül: Lázár János felkérte őt a Volánbusz igazgatósági tagjának.

Magyar Péter új szerepben. Fotó: MTI
Magyar Péter új szerepben. Fotó: MTI

A Good Farming Kft.-ben Magyar Péter helyére az a Köbli Gyula ült, aki korábba egyebek mellett a Libri Könyvkiadó Kft., az OTP, az MTB Zrt., a Takarék Jelzálogbank, Takarék Lízing vezetésében is szerepet kapott. A Good Farming Kft. egyébként egy 2021 nyarán létrehozott társaság, főtevékenysége vagyonkezelés. Ennek megfelelően a Gyulai Agrár Zrt.-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli a társaság.

Mint ahogy említettük, bár az élelmiszeriparból érkezik a Volánbuszhoz Magyar Péter, némi rálátása már volt a közlekedésre, mint ágazatra, igaz, más apsektusból. 2022 augusztusa óta ugyanis a Magyar Közút Zrt. igazgatóságának is tagja. Ekkor nevezték ki többek között egyébként Bitay Márton Örsöt is tagnak, akit 2019-ben menesztettek a földművelésügyi államtitkári posztjáról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!