2018. október 4. 11:02
MTI

Az amerikai kábelszolgáltató kivásárolja Murdoch Fox-ának részesedését a tévés vállalatban.

A Comcast amerikai kábelszolgáltató 11,63 milliárd fontért (15,1 milliárd dollár, 1 font=363,15 forint) kivásárolja a 21st Century Fox 39 százalékos részesdését a Sky európai televíziós óriásban. A csütörtöki bejelentés szerint az ügyletet várhatóan a jövő héten lezárják és ezzel a Comcast cégé lesz a Sky egésze.

Rupert Murdoch, a Sky alapítója és a 21st Century Fox feje. Rupert Murdoch, a Sky alapítója és a 21st Century Fox feje.

A Comcast szeptember végén szerezte meg a Sky többségi hányadát, miután részvényenként 17,28 fontot ajánlott, míg a Fox csupán 15,67 fontot. A Comcast ajánlata a Sky céget 30 milliárd font körülire értékelte.

A Sky-csoportnak 23 millió előfizetője van Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Ausztriában és Olaszországban. A Comcast a legnagyobb kábelszolgáltató az Egyesült Államokban, és olyan stúdiókkal rendelkezik, mint a Universal Pictures és az NBC Universal.

A Comcast azért tartja fontosnak a Sky megvételét, mert hatékonyabban tudja felvenni a harcot olyan konkurensekkel, mint a Netflix. A londoni tőzsdén jegyzet Sky árfolyama a csütörtöki kereskedés kezdete után egy órával, 10 órakor 0,09 százalék mínuszban, 17,27 fronton állt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.