TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A cégbíróság június végén jegyezte be a cégkivonatba a végrehajtás elrendelését.

Újfent rendezetlen anyagi ügye keletkezett a lila-fehér focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-nek. A Fővárosi Bíróság 2020. június 18-án ugyanis elrendelte a végrehajtást a társaság ellen, melyet a cégbíróság június 30-án be is jegyzett a cégkivonatba.

A cégtörténet alapján az Újpest 1885 Kft.-nek nem ez az első ilyen ügye, mivel legutóbb tavaly októberben, majd előtte 2018 novemberében és szeptemberében is belecsúsztak egy-egy ilyen szituációba.

Az Újpest stadionja (Fotó: MTI) Az Újpest stadionja (Fotó: MTI)

A mostani végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el a klub ellen - találtunk rá a cégbírósági papírokra. A végrehajtási lap szerint a követelés összege a klub szintjén és gazdálkodását nézve nem nevezhető teljesíthetetlen összegnek.

Az Újpest 1885 Futball Kft.-től 16,51 millió forintot követel a magánszemély. Igaz, erre még rárakódik a késedelmi kamat, mely 2020. április 7-től kezdve pörög, mértéke pedig a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat. Vagyis 0,9 százalék.

A magánszemély a végrehajtási lap alapján a végrehajtást a "bárhol fellelhető vagyontárgyra" kérte. Ennek megjelölése egyébként tipikusnak tekinthető olyan esetekben, amikor a végrehajtást kérő az adós konkrét vagyontárgyairól nem rendelkezik információval.

A végrehajtással kapcsolatban megkerestük az Újpest FC-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Az Újpest 1885 Kft. - a többi NBI-es klubbal ellentétben - a naptári évtől eltérő üzleti évre állt át néhány évvel ezelőtt, vagyis a bajnoki szezonhoz igazodóan július 1. és június 30. közötti időszakra készíti el beszámolóját. Éppen ezért a legfrissebb, tavaly júliussal kezdődő és idén júniussal végetérő időszak számait majd csak év végén ismerhetjük meg. Az elérhető legutóbbi beszámoló alapján azonban - a több mint félmilliárdos veszteség ellenére is - meglepő lenne, ha a most elindított végrehajtási eljárás teljes folyamatában lezajlódna. A 16,51 millió forint plusz késedelmi kamat ugyanis elenyésző tételnek tűnik a 800 milliós bevételhez és a 162 milliós pénzeszközökhöz képest.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.