2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A cégbíróság június végén jegyezte be a cégkivonatba a végrehajtás elrendelését.

Újfent rendezetlen anyagi ügye keletkezett a lila-fehér focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-nek. A Fővárosi Bíróság 2020. június 18-án ugyanis elrendelte a végrehajtást a társaság ellen, melyet a cégbíróság június 30-án be is jegyzett a cégkivonatba.

A cégtörténet alapján az Újpest 1885 Kft.-nek nem ez az első ilyen ügye, mivel legutóbb tavaly októberben, majd előtte 2018 novemberében és szeptemberében is belecsúsztak egy-egy ilyen szituációba.

Az Újpest stadionja (Fotó: MTI)
Az Újpest stadionja (Fotó: MTI)

A mostani végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el a klub ellen - találtunk rá a cégbírósági papírokra. A végrehajtási lap szerint a követelés összege a klub szintjén és gazdálkodását nézve nem nevezhető teljesíthetetlen összegnek.

Az Újpest 1885 Futball Kft.-től 16,51 millió forintot követel a magánszemély. Igaz, erre még rárakódik a késedelmi kamat, mely 2020. április 7-től kezdve pörög, mértéke pedig a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat. Vagyis 0,9 százalék.

A magánszemély a végrehajtási lap alapján a végrehajtást a "bárhol fellelhető vagyontárgyra" kérte. Ennek megjelölése egyébként tipikusnak tekinthető olyan esetekben, amikor a végrehajtást kérő az adós konkrét vagyontárgyairól nem rendelkezik információval.

A végrehajtással kapcsolatban megkerestük az Újpest FC-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Az Újpest 1885 Kft. - a többi NBI-es klubbal ellentétben - a naptári évtől eltérő üzleti évre állt át néhány évvel ezelőtt, vagyis a bajnoki szezonhoz igazodóan július 1. és június 30. közötti időszakra készíti el beszámolóját. Éppen ezért a legfrissebb, tavaly júliussal kezdődő és idén júniussal végetérő időszak számait majd csak év végén ismerhetjük meg. Az elérhető legutóbbi beszámoló alapján azonban - a több mint félmilliárdos veszteség ellenére is - meglepő lenne, ha a most elindított végrehajtási eljárás teljes folyamatában lezajlódna. A 16,51 millió forint plusz késedelmi kamat ugyanis elenyésző tételnek tűnik a 800 milliós bevételhez és a 162 milliós pénzeszközökhöz képest.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!