<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A cégbíróság június végén jegyezte be a cégkivonatba a végrehajtás elrendelését.

Újfent rendezetlen anyagi ügye keletkezett a lila-fehér focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-nek. A Fővárosi Bíróság 2020. június 18-án ugyanis elrendelte a végrehajtást a társaság ellen, melyet a cégbíróság június 30-án be is jegyzett a cégkivonatba.

A cégtörténet alapján az Újpest 1885 Kft.-nek nem ez az első ilyen ügye, mivel legutóbb tavaly októberben, majd előtte 2018 novemberében és szeptemberében is belecsúsztak egy-egy ilyen szituációba.

Az Újpest stadionja (Fotó: MTI)Az Újpest stadionja (Fotó: MTI)

A mostani végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el a klub ellen - találtunk rá a cégbírósági papírokra. A végrehajtási lap szerint a követelés összege a klub szintjén és gazdálkodását nézve nem nevezhető teljesíthetetlen összegnek.

Az Újpest 1885 Futball Kft.-től 16,51 millió forintot követel a magánszemély. Igaz, erre még rárakódik a késedelmi kamat, mely 2020. április 7-től kezdve pörög, mértéke pedig a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat. Vagyis 0,9 százalék.

A magánszemély a végrehajtási lap alapján a végrehajtást a "bárhol fellelhető vagyontárgyra" kérte. Ennek megjelölése egyébként tipikusnak tekinthető olyan esetekben, amikor a végrehajtást kérő az adós konkrét vagyontárgyairól nem rendelkezik információval.

A végrehajtással kapcsolatban megkerestük az Újpest FC-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Az Újpest 1885 Kft. - a többi NBI-es klubbal ellentétben - a naptári évtől eltérő üzleti évre állt át néhány évvel ezelőtt, vagyis a bajnoki szezonhoz igazodóan július 1. és június 30. közötti időszakra készíti el beszámolóját. Éppen ezért a legfrissebb, tavaly júliussal kezdődő és idén júniussal végetérő időszak számait majd csak év végén ismerhetjük meg. Az elérhető legutóbbi beszámoló alapján azonban - a több mint félmilliárdos veszteség ellenére is - meglepő lenne, ha a most elindított végrehajtási eljárás teljes folyamatában lezajlódna. A 16,51 millió forint plusz késedelmi kamat ugyanis elenyésző tételnek tűnik a 800 milliós bevételhez és a 162 milliós pénzeszközökhöz képest.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.