TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 4. 07:49

Június 8-ától Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója váltja Garamvölgyi Balázst – értesült az Mfor.hu megbízható forrásból.

Garamvölgyi Balázs kevesebb mint egy évig irányította az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt.-t, miután 2018. augusztus 1-jén nevezték ki a cég élére. Utódja közel tizenegy év után hagyja el a Diákhitel Központot, annak vezérigazgatójává ugyanis 2010. július 8-án nevezte ki a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank.

Bugár Csaba Bugár Csaba

Bugár Csaba a Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi szakán, majd a Pénzügyi és Számviteli Fõiskola belkereskedelmi szakán végezte tanulmányait, 1991 óta adószakértő. 1987-től a néhai Magyar Hitel Bank Rt. főelőadója, majd 1991-tõl osztályvezető-helyettese volt. Ezután a Portfolió Bank Rt. befektetési igazgatójaként, majd a Hitelgarancia Rt. üzleti vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett. 1995-1999 között az ABN AMRO Bank Rt. igazgatója, majd a Magyar Fejlesztési Bank Rt. vezérigazgatói tanácsadója volt. Eközben a Magyar Követeléskezelő Rt. vezérigazgatói tisztét is betöltötte. 2004-2005 között a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatója volt, majd 2009-ig a Primátus Pénzügyi Szolgáltató Zrt., ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. 2010 óta vezérigazgatóként vezeti a Diákhitel Központ Zrt.-t.

Az MFB Invest 2005-ben jött létre Nemzeti Ingatlanfejlesztő és Lakásberuházó Zrt. néven, fő tevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás. Jelenlegi nevén 2007 márciusától működik. A 2018-as üzleti évét 22,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta, ez közel 60 százalékkal több a 2017 véginél. Eredménye viszont negatív lett, ráadásul a 635 milliós vesztesége 13,5 százalékkal magasabb az előző évinél. Saját tőkéje mégis gyarapodott, 14,2 milliárdról 15,4 milliárdra, annak köszönhetően, hogy a tulajdonos MFB tavaly két lépésben, 13,8 milliárdról közel 15,6 milliárdra emelte a jegyzett tőkéjét. S 2018. december 20-án további 7,439 milliárdos tőkeemelésről határozott, amit a cégbíróság idén január 22-én jegyzett be, ennek eredményeként jelenleg már 23 milliárd az MFB Invest alaptőkéje.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.