Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Június 8-ától Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója váltja Garamvölgyi Balázst – értesült az Mfor.hu megbízható forrásból.

Garamvölgyi Balázs kevesebb mint egy évig irányította az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelési Zrt.-t, miután 2018. augusztus 1-jén nevezték ki a cég élére. Utódja közel tizenegy év után hagyja el a Diákhitel Központot, annak vezérigazgatójává ugyanis 2010. július 8-án nevezte ki a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank.

Bugár CsabaBugár Csaba

Bugár Csaba a Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi szakán, majd a Pénzügyi és Számviteli Fõiskola belkereskedelmi szakán végezte tanulmányait, 1991 óta adószakértő. 1987-től a néhai Magyar Hitel Bank Rt. főelőadója, majd 1991-tõl osztályvezető-helyettese volt. Ezután a Portfolió Bank Rt. befektetési igazgatójaként, majd a Hitelgarancia Rt. üzleti vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett. 1995-1999 között az ABN AMRO Bank Rt. igazgatója, majd a Magyar Fejlesztési Bank Rt. vezérigazgatói tanácsadója volt. Eközben a Magyar Követeléskezelő Rt. vezérigazgatói tisztét is betöltötte. 2004-2005 között a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatója volt, majd 2009-ig a Primátus Pénzügyi Szolgáltató Zrt., ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. 2010 óta vezérigazgatóként vezeti a Diákhitel Központ Zrt.-t.

Az MFB Invest 2005-ben jött létre Nemzeti Ingatlanfejlesztő és Lakásberuházó Zrt. néven, fő tevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás. Jelenlegi nevén 2007 márciusától működik. A 2018-as üzleti évét 22,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta, ez közel 60 százalékkal több a 2017 véginél. Eredménye viszont negatív lett, ráadásul a 635 milliós vesztesége 13,5 százalékkal magasabb az előző évinél. Saját tőkéje mégis gyarapodott, 14,2 milliárdról 15,4 milliárdra, annak köszönhetően, hogy a tulajdonos MFB tavaly két lépésben, 13,8 milliárdról közel 15,6 milliárdra emelte a jegyzett tőkéjét. S 2018. december 20-án további 7,439 milliárdos tőkeemelésről határozott, amit a cégbíróság idén január 22-én jegyzett be, ennek eredményeként jelenleg már 23 milliárd az MFB Invest alaptőkéje.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.