2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bekerült a Nemzetközi Úszó Szövetség, a World Aquatics (WA) legfőbb vezetői testületébe, a Büróba.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a szervezet Büro-ülésén Huszain al-Musszallam elnök hosszan méltatta a világszövetség és Magyarország kapcsolatát, kiemelve, hogy a MÚSZ évek óta nem csupán megbízható partnere a World Aquatics-nek, de a budapesti versenyeken az előkészítés, a szervezés és a rendezés színvonala az abszolút mérce minden más házigazda számára, így a legutóbbi, 2022-es vb-t minden idők legjobbjának nevezte az elnök.

Mindebben elnökként kiemelt szerepet játszott Wladár Sándor, akivel kapcsolatban al-Muszallam jelezte: egy olimpiai bajnok tudása és tapasztalata mindig különleges érték egy sportszervezet irányításában.

"Megtiszteltetés a World Aquatics Büro tagjává válni - mondta a sikeres kandidálás kapcsán Wladár Sándor. - Magyarországnak kivételes súlya van a világ úszó- és vízilabda-sportjában, azaz ez a megbízatás egyszerre megtisztelő, ugyanakkor rendkívüli felelősséggel is jár, én pedig a minden erőmmel azon leszek, hogy munkatársaimmal, a sportágainkban, a sportágainkért dolgozókkal vállvetve ugyanolyan sikeresen képviseljük az érdekeinket, mint amilyen sikerrel sportolóink szerepeltek az elmúlt években, évtizedekben. Az ugyanis nem kérdés, hogy elsősorban az úszók és vízilabdázók eredményessége teremtette meg Magyarország igazi tekintélyét ebben a közegben."

Wladár Sándort azután jelölte a MÚSZ, hogy az eddigi tag, Fürjes Balázs mandátuma lejárt, ő pedig jelezte, más fontos kormányzati és sportdiplomáciai megbízatásai miatt nem kíván egy újabb ciklust vállalni.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!