2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Facebook vezére tiszta vizet önthet a pohárba a Cambridge Analytica-botrány kapcsán. Sőt, Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy a szenátus előtt is vallomást tegyen.

Mark Zuckerberg április 11-én jelenik meg meghallgatáson az adatgyűjtéssel kapcsolatban a kongresszus kereskedelmi és energiaügyi bizottsága előtt - közölte a testület.

"Ez a meghallgatás fontos lehetőség arra, hogy rávilágítsunk a fogyasztók fontos személyes adatainak védelmével kapcsolatos kérdésekre, és segítsünk az amerikaiaknak alaposabban megérteni, hogy mi történik az interneten a személyes adataikkal" - áll bizottság republikánus elnökének, Greg Waldennek és Frank Pallone demokrata párti képviselőnek, a bizottság tagjának a közleményében.

"Nagyra értékeljük, hogy Zuckerberg elfogadta, hogy tanúvallomást tesz a bizottság előtt, és türelmetlenül várjuk válaszait a kérdéseinkre április 11-én" - tették hozzá.

Az április 11-i nem az egyetlen meghallgatása lesz Zuckerbergnek a kongresszusban, ahol a Cambridge Analytica ügye nagy botrányt okozott. A vállalatot azzal vádolják, hogy Donald Trump amerikai elnök kampánycsapatának megbízásából 50 millió Facebook-felhasználó adatait használta fel a tudtukon kívül.

Az elnök-vezérigazgatót április 10-én a szenátus jogi bizottság elé várják, a Google és a Twitter főnökével, Sundar Pichaival és Jack Dorsey-vel együtt. A részvételét még nem erősítették meg, de Dianne Feinstein demokrata párti kaliforniai szenátor szerint Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy megjelenik a szenátusban is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!