<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Facebook vezére tiszta vizet önthet a pohárba a Cambridge Analytica-botrány kapcsán. Sőt, Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy a szenátus előtt is vallomást tegyen.

Mark Zuckerberg április 11-én jelenik meg meghallgatáson az adatgyűjtéssel kapcsolatban a kongresszus kereskedelmi és energiaügyi bizottsága előtt - közölte a testület.

"Ez a meghallgatás fontos lehetőség arra, hogy rávilágítsunk a fogyasztók fontos személyes adatainak védelmével kapcsolatos kérdésekre, és segítsünk az amerikaiaknak alaposabban megérteni, hogy mi történik az interneten a személyes adataikkal" - áll bizottság republikánus elnökének, Greg Waldennek és Frank Pallone demokrata párti képviselőnek, a bizottság tagjának a közleményében.

"Nagyra értékeljük, hogy Zuckerberg elfogadta, hogy tanúvallomást tesz a bizottság előtt, és türelmetlenül várjuk válaszait a kérdéseinkre április 11-én" - tették hozzá.

Az április 11-i nem az egyetlen meghallgatása lesz Zuckerbergnek a kongresszusban, ahol a Cambridge Analytica ügye nagy botrányt okozott. A vállalatot azzal vádolják, hogy Donald Trump amerikai elnök kampánycsapatának megbízásából 50 millió Facebook-felhasználó adatait használta fel a tudtukon kívül.

Az elnök-vezérigazgatót április 10-én a szenátus jogi bizottság elé várják, a Google és a Twitter főnökével, Sundar Pichaival és Jack Dorsey-vel együtt. A részvételét még nem erősítették meg, de Dianne Feinstein demokrata párti kaliforniai szenátor szerint Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy megjelenik a szenátusban is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.