TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. április 4. 19:07
MTI

A Facebook vezére tiszta vizet önthet a pohárba a Cambridge Analytica-botrány kapcsán. Sőt, Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy a szenátus előtt is vallomást tegyen.

Mark Zuckerberg április 11-én jelenik meg meghallgatáson az adatgyűjtéssel kapcsolatban a kongresszus kereskedelmi és energiaügyi bizottsága előtt - közölte a testület.

"Ez a meghallgatás fontos lehetőség arra, hogy rávilágítsunk a fogyasztók fontos személyes adatainak védelmével kapcsolatos kérdésekre, és segítsünk az amerikaiaknak alaposabban megérteni, hogy mi történik az interneten a személyes adataikkal" - áll bizottság republikánus elnökének, Greg Waldennek és Frank Pallone demokrata párti képviselőnek, a bizottság tagjának a közleményében.

"Nagyra értékeljük, hogy Zuckerberg elfogadta, hogy tanúvallomást tesz a bizottság előtt, és türelmetlenül várjuk válaszait a kérdéseinkre április 11-én" - tették hozzá.

Az április 11-i nem az egyetlen meghallgatása lesz Zuckerbergnek a kongresszusban, ahol a Cambridge Analytica ügye nagy botrányt okozott. A vállalatot azzal vádolják, hogy Donald Trump amerikai elnök kampánycsapatának megbízásából 50 millió Facebook-felhasználó adatait használta fel a tudtukon kívül.

Az elnök-vezérigazgatót április 10-én a szenátus jogi bizottság elé várják, a Google és a Twitter főnökével, Sundar Pichaival és Jack Dorsey-vel együtt. A részvételét még nem erősítették meg, de Dianne Feinstein demokrata párti kaliforniai szenátor szerint Zuckerberg állítólag elvben beleegyezett, hogy megjelenik a szenátusban is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.