2p

Tavaly ötödével csökkent az árbevétel, harmadára esett az adózott eredmény.

A magyarországi mélyépítési piac egyik meghatározó szereplője, a Duna Aszfalt Zrt. konszolidált adózott eredménye 13,226 milliárd forint volt 2022-ben az előző évi 33,398 milliárd forint után - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A tiszakécskei milliárdos, Szíjj László cége számtalan közbeszerzés nyertese. Fotó: Nickson Chilangwa / Facebook
A tiszakécskei milliárdos, Szíjj László cége számtalan közbeszerzés nyertese. Fotó: Nickson Chilangwa / Facebook

A vállalat éves beszámolója szerint a cég nettó konszolidált árbevétele mintegy 20 százalékkal csökkenve 242,631 milliárd forintot ért el. A külföldi értékesítésből származó árbevétel az előző évi 16,954 milliárd forintról 10,902 milliárd forintra esett vissza.

Az eszközérték 290,106 milliárd forintról 300,066 milliárdra nőtt 2022-ben, a saját tőke ugyanebben az időszakban 124,174 milliárd forintról 132,142 milliárd forintra változott.    

A konszolidációs körbe a cég nyolc magyarországi érdekeltsége, valamint a lengyel Banimex Sp.z.o.o tartozik. A cégcsoport vezető vállalkozása, a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Zrt. 2020. október 1-jén átalakulással jött létre, jogelődje a Duna Aszfalt Kft. 1996-ban alakult. A 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoport. (MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!