<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Papp István, a debreceni Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa és ügyvezetője lett az év agrárembere 2022-ben - közölte a szervező Agrotrend Csoport vasárnap.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a kilencedik alkalommal átadott Év Agrárembere díjat 2014-ben azzal a szándékkal alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek.

Papp István a díjátadón. Fotó: Agrotrend
Papp István a díjátadón. Fotó: Agrotrend

Az Év Agrárembere nagydíj mellett az előző évekhez képest kis változtatással tizenegy kategóriában díjazták még az év emberét. A fenntartható gazdálkodás kategória átalakult ökológiai gazdálkodásra, valamint az agrárinnováció, az agrárgépészet, az állattenyésztés, a feldolgozó-élelmiszeripar, a fiatal gazda, a jövő agrárszakembere, a kertészet, a növényvédelem és a szántóföldi növénytermesztés kategóriák sorába bekerült az erdőgazdálkodás kategória is.

A díj fővédnöke ezúttal is Nagy István agrárminiszter volt, aki rövid videóüzenetben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket.

A szaktárcát Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte, aki a díjátadón elmondta: a tavalyi év nehézségeit az állattartók különösen megérezték, a takarmány árának drágulását az aszály csak tetézte, és az idei év is sem lesz zökkenőmentes - olvasható a közleményben.

(MTI)