1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kulcsfontosságú cég az új forrásbevonási lehetőségeket fontolgatja. Nagy bajban van a vállalat.

A műtrágyagyártó Nitrogénművek Zrt. a jövő év elején megtalálná a módját kötvényei refinanszírozásának miközben erőfeszítéseket tesz a termelés újraindítására.

Mint azt a vezető stratéga a Bloombergnek elmondta, a vállalat, az egyik legnagyobb európai gyártó a nitráttípusú műtrágyák piacán, egyúttal 200 millió euró (218 millió dollár) hiteltartozása van.

A cégnek 2025 májusában lejáró kötvényei is vannak. A vállalat egy "likviditási puffert" építene ki jó előre, és a piacra lépne 2024 első negyedévében vagy a második negyedév elején, mondta a vezérigazgató.

Bige Zoltán stratégiai igazgató elmondása szerint a vállalat inkább ismét kötvényeket bocsátana ki, de más lehetőségeket, például a banki hitelfelvételt is fontolóra vették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!