2p

Az egészségügy teljes káoszának újabb jeleként a háziorvosi rendszert is felforgatja a kormány. Egyik állandó olvasónknak is megvan erről a véleménye.

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Nem csak receptírás a dolga a háziorvosnak. Fotó: MTI
Nem csak receptírás a dolga a háziorvosnak. Fotó: MTI
„Tisztelt szerkesztőség!

Azért írok, mert én is egy fővároshoz közeli településen élek a családommal és olvastam itt, hogy az Orbánék megszüntetik a háziorvosi ügyeletet. Először nem akartam elhinni, mondom, ilyen nincs, ezek még ezt is elveszik tőlünk. Újból elolvastam és láttam, hogy ez komoly. Botrány, hogy már háziorvosunk sincs.

Rendszeres olvasójuk vagyok, az egészségüggyel kapcsolatos cikkeket is mindig elolvasom. Kérem, magyarázzák meg, hogy miért teheti meg ezt az Orbán meg a bandája? Mit akarnak ezzel elérni? Mi lesz velünk, a betegekkel, akiknek egy része már nehezebben mozog?

Talán az lesz, hogy majd valakit a kórházban fel kell hívni telefonon, ha valami bajom van és ő majd eldönti, hogy mennyire súlyos? Ez őrület, mi ez, távgyógyítás? Honnan tudná eldönteni pontosan, hogy mit kell csinálni, ha nem is lát, csak hallja a hangomat? A mi háziorvosunk már ismerte az egész családot, fejből tudta, hogy hogyan alakul az életünk, miken mentünk keresztül és az hogyan hatott az egészségünkre.

Szeretném mondani, hogy én nem az az ember vagyok, aki melegedni jár a rendelőbe vagy pletykálkodni. Besegítek a családnak, napi pár órában, egy kis boltot viszünk, ott még szükség van rám, nem érek rá órákig üldögélni ott, ráadásul elkaphatok ott bármit, nem hiányzik. 

Az a gyanúm, hogy ez az egész azért van, mert mindenkit a magánrendelések felé akarnak terelni, az állam innen is kivonul. De akkor mi a bánatnak fizetjük a TB-t? Orbán miért nem mondja ki nyíltan, hogy ezt akarják?

Szerintem a jó háziorvosra meg a helyi ügyeletre szükség van és szükség lesz. Nem lehet pótolni. Csak ezt akartam leírni, szóval várom a válaszukat a kérdéseimre.

Üdvözlettel
Egy aktív nagymama"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!