3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Vigasságokból nem lesz hiány a hónap második felében, vélhetően szponzorokat is találtak.

Miközben a fél országban egymás után mondják le a tűzijátékokat és törölnek sok önkormányzati eseményt, nem különben több beruházást, addig a kormányfő szűkebb pátriájában ez egyáltalán nem jellemző. Az ünnepségekhez kapcsolódó tömegrendezvények megmenekülnek és az eredeti tervek szerinti méretekben meg is valósulnak.   

Csupa derű szállja meg Orbán Viktor gyerekkorának helyszíneit, a Váli völgyet augusztus harmadik dekádjában. A gondtalan ünneplésé lesz a főszerep széles e vidéken, mindezt a helyi önkormányzatok meghívóiból lehet kiolvasni.

Elsőként nézzük meg, mit kínál Felcsút, a kormányfőnek is oly kedves település. „Csúti Vigasságok” néven lesz népünnepély augusztus 14-én. De nem amolyan utcabál, mint sok helyütt az országban, hanem egy komplett, egész napos program a Tamássy-Margalit kúriában, amit az alábbi koordinátákon kell keresni: északi szélesség 47° 27,023', keleti hosszúság 18° 35,278'., amúgy Fő utca 68.

Már korán reggel beindul a főzőverseny, majd táncolók és az alcsútdobozi tűzoltók veszik át a terepet, nekik egy hét múlva szűkebb hazájukban is jelenésük lesz. A nap eseménye minden bizonnyal a Faluebéd lesz déltájt. Majd jön a nóta és gospel kórus, néptáncosok, hipp és hoppmesterek, este meglepetésvendég. Az egészet - vélhetően - egyebek között a helyi nagyvállalat, az Agro-Felcsút Kft. is támogatja, legalábbis a meghívón feltűnt a nagy logója.

De mivel készülnek augusztus 20-ára a szomszédos Alcsútdobozon?

Az arborétum kápolnájában a reggeli mise után jön egy VIP: főelőadónak (keynote speaker) nem kisebb személyiséget sikerült leszerződtetni, mint Habsburg Lotharingiai Paul főherceget, aki ünnepi beszédet intéz az egybegyűltekhez.

Délután négytől aztán - nem kastélyban, hanem a futballpályán lehet vigadni - indul a falunapokon megszokott menetrend az ismert elemekkel: főzőverseny (összecsapnak a legjobb pincepörköltek), körhinta, ugrálóvár, kirakodóvásár, hennafestés és még az este előtt egy habparti, de ezt nem részletezték. A biztonság biztosított, mert lesz „rendőrségi kitelepülés”, de ez inkább toborzás lesz szerintünk.

Na de, aztán! Tűzoltó bemutató, pár órás utcai mulatság egy jó nagy Faluvacsorával fűszerezve, később jönnek tűz zsonglőrök és az est fénypontja: a tűzijáték. Nem hallottunk arról, hogy valaki is a helyiek közül törölni akarta volna, mint oly sok településen. Egyébként mivel 22.30-kor kezdődik, épp oda lehet érni a budapesti után, amiről viszont tudjuk, hogy Európa legnagyobbja lesz, 1,3 milliárd forintba kerül és elég sokan ellenzik. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!