2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A januárihoz képest pár tizeddel kisebb februári inflációt közölt a KSH a héten. De ez még mindig fájóan magas. Viszont ez a csökkenés máris örömmel töltötte el egyik olvasónkat.

Aranyélet című rovatunkban vasárnap esténként olvasói leveleket adunk közre. Jóról is, rosszról is. Szerkesztőségünk a levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek mindegyiket közölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Hiába lett picit olcsóbb a vaj, még világbajnok az élelmiszer-infláció nálunk.  Fotó: Depositphotos
Hiába lett picit olcsóbb a vaj, még világbajnok az élelmiszer-infláció nálunk. Fotó: Depositphotos

„Tisztelt szerkesztőség! 

Nem vagyok vak és nem szoktam olyan perverz lenni, hogy állandóan a KSH jelentéseit bújom. De most jól esett látni – érdekelt, nem tagadom -, hogy már nem növekszik az infláció. Ha kicsivel is, de februárban azért már csökkent és szerintem ettől kezdve szépen megy lefelé. Várhatóan igaza lesz azoknak, akik azt ígérték nekünk, hogy az év végére egy számjegyű lesz. Mondhatnám így is: Na ugye, mégis csökkent az infláció, hála Orbán Viktornak.

Nekem nincsenek kétségeim. A kormány mindig is tudta, hogy hogyan kell kezelni a nehéz helyzeteket, márpedig most az van, ezt kár lenne tagadni. Na, de miért kell erejét megfeszítve dolgoznia a minisztereknek? Hát azért, mert ránk kényszerítették Brüsszelből a szankciókat. Ezekre semmi szükség nincs, nem ezzel lehet megállítani a pénzromlást és főleg nem az ukrajnai háborút.

Nagyszüleimtől tudom, hogy a második világháború után a végén már az utcán söpörték a sok pengős bankjegyet, mert semmit sem ért. Szerencsére nem tartunk itt és nem is fogunk, mert a kormány mindent megtesz a stabil gazdaság érdekében. Például befagyasztotta a liszt, az olaj, a cukor és a tojás árát. Ha jól olvastam, azt hiszem pont itt, hogy meg is hosszabbították ezt az év végéig. Tessék bemenni a diszkontokba és látni fogják, hogy a vaj meg a sajt ára máris kisebb lett.

Miért nem veszi észre a sok bíráló, hogy erősödött a forint? Szerintem ez nem véletlen, ez is azt jelzi, hogy jó úton vagyunk, csak ez az ellenzéknek nem tetszik. A magyar érdekek ellen vannak és csak áskálódnak és ha jó dolgok történnek, azt direkt nem veszik észre. Olyan még nem volt, hogy minden tökéletes, nálunk sem, de én úgy látom, hogy javulunk, könnyebb lesz az élet.

Üdvözlettel
K. Béla, Budapest"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!