3p

Forrong a piac és sok olvasó is értetlenül nézi, hogy a kormány kapkod az üzemanyagokkal kapcsolatban, meg általában az ársapkák ügyében, meg sem hallgatva a szakmai kritikákat. Egyik olvasónk jogi lépéseket fontolgat.

Aranyélet című rovatunkban a hét közepén videós darabokat közlünk, amiben a hét aktuális történéseiről kérdezzük az utca emberét. Vasárnap esténként olvasói levelek jönnek. Bármilyen hétköznapi tapasztalatáról írhat a közvetlen környezetéből, vagy kikapcsolódása idejéről. Jóról is, rosszról is, a lényeg, hogy röviden és szélsőségektől mentesen írja meg. 

Szerkesztőségünk a beérkezett olvasói levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet leközölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

Már több tucat kisebb benzinkútüzemeltető bedobta a törölközőt. Fotó: Depositphotos
Már több tucat kisebb benzinkútüzemeltető bedobta a törölközőt. Fotó: Depositphotos

"Tisztelt szerkesztőség!

Ez vicc. Mármint az ahogy ezt az egész ársapka dolgot kezeli a tisztelt kormány. Nyáron még azt mondták, hogy sokáig velünk marad, most meg az éjszaka leple alatt megszüntették. A benzinre gondolok. 

Jól emlékszem, hogy akkor, vagyis nyáron a Mol főnöke sürgette, hogy az egész piacellenes, torzítja a piacot és azonnal el kell törölni, ráadásul ha jól emlékszem pont akkor állt le a százhalombattai finomító és az ausztriai is, így sokkal nehezebb lett a Molnak az ellátás. Közben kivonultak a külföldi importőrök is, totálisan megzavarodott a piac őszre. 

Az egész mostanra káoszt okozott, mert az emberek persze rendületlenül tankoltak az olcsóbb benzinből. Nem csoda, hogy a kis kutakat üzemeltető vállalkozóknak elfogyott a pénze, hiába könyörögtek a kormánynál, az nem adott, illetve csak csöpögtetett egy kis pénzt. Egyik közeli ismerősöméknek egy baranyai és egy tolnai faluban van benzinkútja, úgyhogy mindenről értesültem. Teljesen kizsigerelte őket az állam és a Mol is, a napokban kaptak egy levelet, hogy nem tud szállítani a Mol, oldják meg a szállítást, ahogy tudják.

Engem leginkább az zavar, hogy hülyének néznek. Engem, az állampolgárt és persze az érintett vállalkozásokat is. Történetesen lefoglaltam fuvart, mert költöznöm kell, időre, de a fuvarozó közölte, hogy nem garantálja, hogy odaér a megbeszélt napon. Hívtam másik hármat, de ugyanez volt a válasz. 

Nekem nem mindegy, hogy teherautón vagy talicskán kell elszállítani a bútoraimat meg a dobozokat. Egy részüket eleve egy bérraktárba kell vinni, ahol gyorsan elfogynak a helyek, ha nem érek oda időben.

Szóval mindez nekem hatalmas károkat okozott, úgyhogy konzultáltam az ügyvédemmel és eldöntöttem: perelni fogom a kormányt az ársapka és a folyamatosan félrevezető kommunikációjuk miatt. Csak parasztvakítás az, hogy a szankciók miatt van minden. Ezt csak az hiszi el, aki kizárólag az állami médiából tájékozódik. Majd megírom, ha lesz bírósági eredmény. Mindenesetre nagyon felháborodtam, beveszek egy (vagy több) nyugtatót.   

Üdvözlettel
K. Péter, egy ideges olvasó a fővárosból"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!