4p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk.

A héten kétségkívül valamennyi Magyar Péterrel kapcsolatos bármilyen hírt szinte „falták” az olvasóink, nem is lehet egyet kiemelni. Mi is van a „Magyar Péter jelenség” mögött? Erre válaszul leginkább egy Brian élete idézetet tudnánk elővenni a kalapból:

„– Nem én vagyok a Messiás!
– Szerintem te vagy – mondta valaki. – Én tudom. Követtem már egy párat.”

 Magyar Péter azt mondja, bizonyítékai vannak, hogy a propagandaminisztérium manipulálta az ügyészségi iratokat.
Magyar Péter azt mondja, bizonyítékai vannak, hogy a propagandaminisztérium manipulálta az ügyészségi iratokat.
Fotó: Mfor / Izsó Márton

Van elégedetlenség a Fidesz 14 éves uralkodásával kapcsolatban, nem is kevés. Az életszínvonal és a magyar gazdaság sem szárnyal. Eddig azonban úgy tűnik, hogy Magyar Péternek nem a Fideszből kiábrándultakat sikerült megszólítani, hanem leginkább az apátiába süllyedt ellenzéki szavazókat. Ez már önmagában jó amennyiben újra aktivizálja az ellenzéki pártokból és mindenből is kiábrándult szavazókat, újra téma a közélet és a politika. No de kinek jó ez hatalomtechnikai szempontból? Erről is beszélgettek kollégáink az „Ez viszont privát” című műsorban:

De nézzünk inkább a kommenteket, mit a véleményünk olvasóinknak Magyar Péterről és a „jelenségről”:

Edit így gondolja:

"Varga Judit volt igazságügyi miniszterként úgy érezte, hogy a miniszterségének utolsó 3 évében reménytelen lett volna az állítólagos "családon belüli erőszak nyilvánosságra hozása, kivizsgálása". Majd most, miután Magyar Péter az ország egyik legnagyobb tömegű rendezvényét hozta össze, amely a Viktor rendezvényénél másfélszer több embert érdekelt, rájött mennyire fontos is lenne ezzel az üggyel foglalkozni, mert ez a kormány mégiscsak egy családbarát kormány. Van az a juttatás, ugye Judit, ami akkora mértékű, amitől az embernek már akár el is kezdhet "korpásodni a haja" ... ?

István tömören ezt írta: 

„Mi lapul Magyar Péter tarsolyában?” Annyi sem, mint Simicskáéban. Az meg semmi volt."

Péter még rövidebben:

"Félig teli a pohár."

Béla:

"Szerintem a Fidesz számára kedvező lehet az ellenzéki tábor tovább osztása, azonban ez elsősorban 2026-ra igaz, az egy az egy ellen verseny elsősorban 2026-ban lesz érdekes, addig azonban nem tudható, hogy a „Magyar Péter jelenség” kitart-e."

Judit kommentje:

"Becsülöm a bátorságát, belebuktak már többen. Nekik kellene összefogni, egymást védeni támogatni…"

Barnabás:

"Magyar Péter eddig semmi újat nem mondott, amit a közéletet aktívan követő közönség ne tudna vagy ne sejtene. Várom a leleplezést és persze ha lesz, akkor utána a lemondásokat. Például elsőnek Rogén Antalét, utána meg a főnökéét."

István szerint:

"Volt már korábban is „messiás”, az is igaz, hogy a legutóbbi megváltóhoz képest Magyar Péter eddig professzionálisan viselkedett. Dezső András „lepropagandistázásán” túl igazán nagy hibát eddig nem követett el."

Károly meglátása:

"Amióta Magyar színre lépett egyre kevesebb a szó K. Endréről.... és ez jó a Fidesznek .... van még kérdés?"

Mária:

"Azért a Rogán-féléknek ne a menekülést ajánlgassa, hanem törvényes elszámoltatást és ha jogos, akkor jöjjön a börtön."

Katalin őszinte volt:

"Sok sikert Péter!"

Anna erre hívta fel a figyelmet: 

"Milyen érdekes, hogy a héten megszavazták a kormány rokonok katonai védelmét is. Mitől félnek vajon?"

Márti így látja

"Szomorú, ha szavaznak rá. Kihasználta felesége bizalmát, most azzal él vissza. Eddig csak ennyit teljesített is!"

Éva:

"Nem félünk és Juditnak hiszünk. Erőss őseid forognak a sírjukban, Péter. Gondolhatnál a fiaidra is néha, ha már a feleségedre nem vagy tekintettel!"

József válasza Évának:

"Rendben... akkor te a Juditnak hiszel… aki biztos majd szavahihetően elmondja egyszer, hogy kinek a ráhatására írta alá a fideszbarát pedomentést. Magyar Péter meg ne harcolgasson a rendszer ellen, inkább gondoljon a gyermekeire.. .hmm… lehet, hogy rájuk is gondol...és ezért is harcol?? hiszünk."

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected] e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az Mfor és a Privátbankár Facebook oldalán!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!