2p

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

A héten laptársunk a privatbankar.hu egyik cikke váltotta ki az egyik legtöbb hozzászólást olvasóink körében, amely a kiskereskedelmi forgalom változásairól szólt. Ez a mutató azt sugallja, hogy a magyar emberek az elmúlt időszak igen magas inflációjára úgy reagáltak, hogy visszafogták a fogyasztásaikat. Tehát mivel minden drágább lett, az emberek egyre kevesebbet képesek vásárolni. Bezzeg a románok:

Míg a hazai kiskereskedelmi forgalom 5,4 százalékkal csökkent, addig a román 2,2 százalékkal nőtt 2023 első tizenegy hónapjában.

No, de hogyan vélekednek erről az olvasóink?

Á. Sándorné véleménye:

Kinek mit intéz a kormánya.

Jobban állnak. Fotó: Pixabay
Jobban állnak. Fotó: Pixabay

Károly így gondolja:

Lehet hogy kicsit jobban állunk mint a románok , de abban 100% ig biztos vagyok ha a fidesz marad ,náluk hamarabb lesz EURÓ ? . UI Lehet bűvészkedni a számokkal ,de feltételezem a gyermekek után járó szociális támogatások terén hozzájuk képest van még mit tennünk ? . De legfőképp azon gondolkodhatnánk el ?????? : Náluk miért NINCS ? a kormányuknak 2 /3 -os felhatalmazása ? . Mert náluk az ellenzék nem pipogya .

Gyula szerint:

és mi lenne, ha ráadásul ilyen jó és stabil kormányuk lenne, mint az Orbán? 

József:

Most nekünk van egy mini Ceausescunk! Tesco és gazdaságos kivitelben, narancsosok tapsoljatok!

Gizella szerint:

nem értem, kedves Privátbankár.hu, miért ez a nagy felháborodás? Mindenfelől azt halljuk, hogy vissza kell fogni mindenféle fogyasztást, hogy minél mérsékeltebben járuljunk hozzá a klímaváltozáshoz. Ehhez képest önök szerint üdvözlendő, hogy Romániában nőtt a fogyasztás. Akkor most hogy is van ez? 

Károly:

Rengeteg Magyarországon élő magyar jár át bevásárolni, és tankolni Romániába, hiszen ott minden olcsóbb!

Így ott várhatóan még jobban növekedni fog a bevétel, míg nálunk csökkenni!

Ez a dilettáns kormányzás eredménye!

András reakciója a fentire:

én is amit lehet inkább Ausztriában veszek meg.

Ez van.

Sándor megjegyzése:

Fél Románia külföldön dolgozik!

Mondja el véleményét, írjon olvasói levelet az [email protected]  e-mail-címre vagy kommenteljen bátran az mfor.hu és a Privátbankár Facebook oldalán: https://www.facebook.com/MenedzsmentForum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!