2009. január 16. 06:29

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága részvényenként 1300 forint, összesen 2,645 milliárd forint osztalékelőleg kifizetéséről döntött, a kifizetés február 9-én kezdődik - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága részvényenként 1300 forint, összesen 2,645 milliárd forint osztalékelőleg kifizetéséről döntött, a kifizetés február 9-én kezdődik - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Frank Odzuck, a Zwack Unicum vezérigazgatója a döntést azzal magyarázta, hogy a cégnek "öt éve jól megy, és szerettek volna egy kis meglepetést szerezni a részvényeseknek". Hozzátette: az osztalékelőleg kifizetését már egy éve fontolgatják. A vezérigazgató hozzátette: ez augusztusában várhatóan ugyanolyan mértékű osztalékot fizethet a társaság, mint tavaly.

A közzétételt követően a Zwack-részvények 14 százalékkal 13000 forintra drágultak a tőzsdén, a papírok kereskedését néhány percre szüneteltették.


A Zwack közzétette a 2008. április 1-jén kezdődött üzleti évének első nyolc hónapjára vonatkozó, november 30-ig tartó közbenső eredménykimutatását és mérlegét. Eszerint a társaság 2,696 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el az időszak alatt. Az üzemi eredmény 3,031 milliárd forint, az adózás előtti nyereség 3,346 milliárd forintot tett ki. Az értékesítés árbevétele nyolc hónap alatt 22,775 milliárd forint volt.

A Zwack tavaly augusztusban fizetett osztalékot az előző üzleti év után, akkor a tulajdonosok részvényenként 1100 forintot kaptak. A tavalyi volt a társaság addigi történetének legmagasabb osztaléka.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.