2015. október 21. 08:43

52 dollárért ha nem is egy Ferrari autóhoz, de egy Ferrari részvényhez hozzá lehet jutni.

A kibocsátáskor tervezett 48-52 dolláros ársáv tetején, vagyis részvényenként 52 dolláron (14 248 Ft) értékesíti a Ferrari 10 százalékát a Fiat Chrysler.  Így az olasz-amerikai autógyártó konszern 900 millió dolláros bevételre tesz szert.

Az 52 dolláros kibocsátás azt is jelenti, hogy az olasz luxusautó gyár értéke 12,1 milliárd dollárt tesz ki a KBC elemzői szerint. A Ferrari 2014-ben 2,76 milliárd eurós bevétel mellett 265 millió eurós nyereséget ért el, így a most kialakult árazás igencsak borsosnak tűnik. Már csak azért is, mert a Ferrari csak limitált számú autót értékesíthet anélkül, hogy sérülne a márka presztízse. Ha pedig nem tudnak több autót eladni, akkor a bevétel sem tud nőni, így értelemszerűen a profit növekedése is meglehetősen korlátos. Márpedig ha egy cég eredményének növekedése korlátos, akkor lényegesen alacsonyabb értékelési szinten forog általában.

A Ferrari egyébként tavaly 7255 autót adott el, miközben a Maserati 36 500-at, míg a Porsche 120 ezret.

A tőzsdei értékesítést követően egyébként a Ferrariban átmenetileg 80 százalék tulajdona marad az Fiat Chryslernek, 10 százalék pedig az alapító fiának, Piero Ferrarinak. Az olasz-amerikai vállalat 80 százaléka azért csak átmeneti, mert a tervek szerint ezt a pakettet a saját tulajdonosaik között fogják szétosztani, így a Ferrarit teljes mértékben le fogják választani a csoportról.

A részvénnyel való kereskedés a New York-i tőzsde nyitását követően bármikor elindulhat a délutáni órákban, a papír ticker kódja pedig Race lesz.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.