TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

52 dollárért ha nem is egy Ferrari autóhoz, de egy Ferrari részvényhez hozzá lehet jutni.

A kibocsátáskor tervezett 48-52 dolláros ársáv tetején, vagyis részvényenként 52 dolláron (14 248 Ft) értékesíti a Ferrari 10 százalékát a Fiat Chrysler.  Így az olasz-amerikai autógyártó konszern 900 millió dolláros bevételre tesz szert.

Az 52 dolláros kibocsátás azt is jelenti, hogy az olasz luxusautó gyár értéke 12,1 milliárd dollárt tesz ki a KBC elemzői szerint. A Ferrari 2014-ben 2,76 milliárd eurós bevétel mellett 265 millió eurós nyereséget ért el, így a most kialakult árazás igencsak borsosnak tűnik. Már csak azért is, mert a Ferrari csak limitált számú autót értékesíthet anélkül, hogy sérülne a márka presztízse. Ha pedig nem tudnak több autót eladni, akkor a bevétel sem tud nőni, így értelemszerűen a profit növekedése is meglehetősen korlátos. Márpedig ha egy cég eredményének növekedése korlátos, akkor lényegesen alacsonyabb értékelési szinten forog általában.

A Ferrari egyébként tavaly 7255 autót adott el, miközben a Maserati 36 500-at, míg a Porsche 120 ezret.

A tőzsdei értékesítést követően egyébként a Ferrariban átmenetileg 80 százalék tulajdona marad az Fiat Chryslernek, 10 százalék pedig az alapító fiának, Piero Ferrarinak. Az olasz-amerikai vállalat 80 százaléka azért csak átmeneti, mert a tervek szerint ezt a pakettet a saját tulajdonosaik között fogják szétosztani, így a Ferrarit teljes mértékben le fogják választani a csoportról.

A részvénnyel való kereskedés a New York-i tőzsde nyitását követően bármikor elindulhat a délutáni órákban, a papír ticker kódja pedig Race lesz.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.