<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az éjszakai illikvid piacon sem tudott jelentősen erősödni a forint, végig 310 felett volt az euróval szemben. Ugyan a leminősítésünk nem történt meg tegnap, amitől tartani lehetett, de továbbra is terítéken van az olasz politikai bizonytalanság, illetve a hitelminősítőknek is véleményt kell mondani hamarosan.

Csütörtök reggel 311,125 forintot kellett adni egy euróért a bankközi devizapiacon, ez egy hajszállal magasabb volt a szerdai jegyzésnél. A dollárral szemben 229,03-nál állt a forint, míg a svájci frank 251,79-es jegyzése alacsonyabb volt a tegnapinál. Vagyis optimistán nézve elmondható, hogy nem gyengült tovább a forint, a pesszimista szemüveget felvéve viszont kifogásolható, hogy még csak részben sem tudtunk korrigálni a tegnapi nagy esés után.

Csütörtökön továbbra is elsősorban az olasz helyzet lehet középpontban, magyar idő szerint délelőtt ötmilliárd eurónyi olasz kötvényaukció lesz, mely a tegnapi hangulatot elnézve könnyen sikertelen lehet. Hazánkban 11:30-kor 12 hónapos aukciót tart az Államadósság Kezelő Központ, az elmúlt hetekben több csúnya elhasalás is volt, az egyik éppen a 12 hónaposokhoz kapcsolódott, hiszen két hete egyetlen ajánlatot sem fogadott be az ÁKK, olyan alacsony volt az érdeklődés.

A fentiek mellett továbbra is a magyar leminősítés foglalkoztathatja a befektetőket, illetve az Európai Bizottság is ma mond véleményt a tagállamok makrogazdasági folyamatairól. A pletykák szerint Brüsszel erősen bírálhatja a magyar végtörlesztést, illetve visszavághatja a növekedési kilátásokat a lassuló nemzetközi környezetre hatással. Ezek szintén negatívan hatnának a forint árfolyamára.A magyar CDS-felár a CMA Datavision adatai szerint 570 bázispont körül állt csütörtök reggel.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.