TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Csütörtökön tartotta az első alkalommal meghirdetett egyhetes betéti tenderét az MNB, ahol az összes ajánlatot befogadta.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, új eszközt vetett be az MNB, az egyhetes jegybanki betétet, amelynek kamata jóval magasabb, mint a piacon elérhető eszközöké. Azt viszont nem közölte előzetesen a jegybank, hogy mennyi ajánlatot fogad be, így arra lehetett számítani, hogy a bankok komoly összegeket próbálnak majd elhelyezni, azt viszont nem lehetett tudni, hogy ez valóban sikerül-e nekik.

Az MNB csütörtökön azt közölte, mai egyhetes betéti tenderén a bankok 655 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az összes benyújtott ajánlatot elfogadta. Az egyhetes betéti tenderen 17 bank vett részt. Az összeg egyébként a korábbi jegybanki betétállományhoz viszonyítva is komolynak mondható, igaz azt az MNB az elmúlt években folyamatosan szűkítette és szorította ki onnan a likviditást.

Mint arra a jegybank mai közleményében emlékeztetett, az elmúlt hetek likviditási folyamatai és a likviditás bankok közötti egyenletlen eloszlása miatt egyhetes betéti eszközének rendszeres meghirdetéséről döntött április 1-én, és az eszközt mindaddig aktívan használja és meghirdeti, amíg azt a likviditási folyamatok indokolttá teszik.

Az egyhetes betéti eszköz fix kamatozású és az O/N betéti eszköz -5 bázispontos kamatával szemben 0,9 százalékos alapkamatot fizet. Az eszközt a jegybanki monetáris politikai partnerkör tagjai vehetik igénybe.

A mai tender kapcsán meglepetést jelent, hogy a tekintélyes összeg ellenére sem hatott a forint piacára, az árfolyam napközben 359 és 365 között hullámzott az euróval szemben.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.