2010. március 12. 09:54

Április 2-án egyebek mellett a nyereség felosztásáról dönt a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) közgyűlése a BÉT honlapján pénteken megjelent közgyűlési meghívó szerint.

Az igazgatóság még nem tett közzé osztalékra vonatkozó javaslatot. Az idén január elején közölt előzetes adatok szerint a lehetséges osztalékalapot jelentő adózott nyereség 2009-ben megközelítette az 1,4 milliárd forintot.

A több mint 50 százalékban a bécsi tőzsde tulajdonában lévő BÉT a 2008-as 2,28 milliárd forint adózott nyereségből 2,27 milliárd forint, részvényenként 420 forint osztalékot fizetett a részvényeseinek.

Az idei közgyűlés napirendjén a 2009. évi beszámoló elfogadása is szerepel. Az előzetes adatok szerint a tőzsde tavaly 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, 3,2 százalékkal kevesebbet, mint 2008-ban. Az 1,6 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) nyereség viszont 4,5 százalékkal magasabb volt a 2008. évinél, ami a szigorúbb költséggazdálkodásnak tudható be. Egy évvel korábban, 2008-ban, a BÉT 3,3 milliárd forint árbevételt, 1,5 milliárd forint EBITDA-t ért el.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.