2010. március 12. 09:54

Április 2-án egyebek mellett a nyereség felosztásáról dönt a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) közgyűlése a BÉT honlapján pénteken megjelent közgyűlési meghívó szerint.

Az igazgatóság még nem tett közzé osztalékra vonatkozó javaslatot. Az idén január elején közölt előzetes adatok szerint a lehetséges osztalékalapot jelentő adózott nyereség 2009-ben megközelítette az 1,4 milliárd forintot.

A több mint 50 százalékban a bécsi tőzsde tulajdonában lévő BÉT a 2008-as 2,28 milliárd forint adózott nyereségből 2,27 milliárd forint, részvényenként 420 forint osztalékot fizetett a részvényeseinek.

Az idei közgyűlés napirendjén a 2009. évi beszámoló elfogadása is szerepel. Az előzetes adatok szerint a tőzsde tavaly 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, 3,2 százalékkal kevesebbet, mint 2008-ban. Az 1,6 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) nyereség viszont 4,5 százalékkal magasabb volt a 2008. évinél, ami a szigorúbb költséggazdálkodásnak tudható be. Egy évvel korábban, 2008-ban, a BÉT 3,3 milliárd forint árbevételt, 1,5 milliárd forint EBITDA-t ért el.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.