2p

Jelentősen javította Dunakeszi ingatlanpiaci pozícióját az új Duna-híd, amelyet tavaly év végén adtak át.

Dunakeszin négyzetméterenként 10-30 ezer forinttal nőtt az utóbbi időszakban az új lakások ára. A közelben átadott négy nagy beruházásnak köszönhetően mind többen szeretnének a kisvárosba költözni - mondta az irodavezető. A potenciális vevők az új vízi átkelő közelségére, valamint arra a tényre tekintettel, hogy nem nőtt jelentősen a település átmenő forgalma az M0-ás körgyűrű keleti szakaszának köszönhetően a korábbinál is többet áldoznának a helyi ingatlanok megvásárlására. Széll Tamás szerint már decemberben nőtt a város ingatlanirodáinak forgalma, és a januárban szokásos visszaesés helyett folyamatos az érdeklődés a használt és új otthonok iránt.

A Káposztásmegyeren a közelmúltban felavatott Aquaworld vízicentrum, valamint a Dunakeszi határában létesített ipari és logisztikai park, az Európa Center is fokozta a település vonzerejét. Keresettek a Dunakeszi peremén lévő lakóparkok társasházi lakásai, amelyekért jelenleg négyzetméterenként 290-340 ezer forintot kérnek a beruházók, míg az ikerház-felek, illetve az új sorházi lakások négyzetméter ára 310-320 ezer forint között mozog.


A térség üres telkei is hamar gazdára találnak. Az úgynevezett Malomárok részen parcellázott ipari telkekért nettó 28 ezer, az építési telkekért 24 ezer forintot kérnek négyzetméterenként. Az irodavezető szerint a legkelendőbb ingatlan Dunakeszin a használt társasházi lakás. Ezt támasztja alá, hogy míg egy 37 négyzetméteres, másfél szobás otthon az alagligeti lakóparkban a 2007. év végi átadáskor 10,7 millió forintba került, addig ugyanezt a lakást most - használtan - 12,5-13 millió forintért adják-veszik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!