2009. január 16. 05:24

Jelentősen javította Dunakeszi ingatlanpiaci pozícióját az új Duna-híd, amelyet tavaly év végén adtak át.

Dunakeszin négyzetméterenként 10-30 ezer forinttal nőtt az utóbbi időszakban az új lakások ára. A közelben átadott négy nagy beruházásnak köszönhetően mind többen szeretnének a kisvárosba költözni - mondta az irodavezető. A potenciális vevők az új vízi átkelő közelségére, valamint arra a tényre tekintettel, hogy nem nőtt jelentősen a település átmenő forgalma az M0-ás körgyűrű keleti szakaszának köszönhetően a korábbinál is többet áldoznának a helyi ingatlanok megvásárlására. Széll Tamás szerint már decemberben nőtt a város ingatlanirodáinak forgalma, és a januárban szokásos visszaesés helyett folyamatos az érdeklődés a használt és új otthonok iránt.

A Káposztásmegyeren a közelmúltban felavatott Aquaworld vízicentrum, valamint a Dunakeszi határában létesített ipari és logisztikai park, az Európa Center is fokozta a település vonzerejét. Keresettek a Dunakeszi peremén lévő lakóparkok társasházi lakásai, amelyekért jelenleg négyzetméterenként 290-340 ezer forintot kérnek a beruházók, míg az ikerház-felek, illetve az új sorházi lakások négyzetméter ára 310-320 ezer forint között mozog.


A térség üres telkei is hamar gazdára találnak. Az úgynevezett Malomárok részen parcellázott ipari telkekért nettó 28 ezer, az építési telkekért 24 ezer forintot kérnek négyzetméterenként. Az irodavezető szerint a legkelendőbb ingatlan Dunakeszin a használt társasházi lakás. Ezt támasztja alá, hogy míg egy 37 négyzetméteres, másfél szobás otthon az alagligeti lakóparkban a 2007. év végi átadáskor 10,7 millió forintba került, addig ugyanezt a lakást most - használtan - 12,5-13 millió forintért adják-veszik.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.