TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. szeptember 24. 12:42

A magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező Axel Springer médiacsoport pénteken saját részvények eladásával szerzett pénzt további terjeszkedéséhez: a cég 2,7 millió saját részvényt adott el intézményi befektetőknek. Egyidejűleg a Deutsche Bank saját Springer részesedéséből további 2,8 millió részvényt értékesített.

A cégcsoport alaptőkéjének 16,6 százalékát felölelő ügylet értéke jelenlegi árfolyamon 500 millió euró, aminek mintegy fele jut a Springernek.

A pénzt  digitális tevékenységének fejlesztésére és nemzetközi terjeszkedésre fordítja a médiavállalkozás.

A Deutsche Bank 2008 decemberben 8,4 százalékra növelte részesedését a Springerben, de már akkor közölte, hogy a részvényvásárlást kizárólag pénzügyi befektetésként kezeli, és jó piaci körülmények esetén megválik tőle. Akkor egy Springer-részvény értéke  44 euró körül volt, ma több mint kétszeresét éri, bár a részvényeladás nyomán 3,2 százalékkal csökkent pénteken a papír árfolyama.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.