2010. szeptember 24. 12:42

A magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező Axel Springer médiacsoport pénteken saját részvények eladásával szerzett pénzt további terjeszkedéséhez: a cég 2,7 millió saját részvényt adott el intézményi befektetőknek. Egyidejűleg a Deutsche Bank saját Springer részesedéséből további 2,8 millió részvényt értékesített.

A cégcsoport alaptőkéjének 16,6 százalékát felölelő ügylet értéke jelenlegi árfolyamon 500 millió euró, aminek mintegy fele jut a Springernek.

A pénzt  digitális tevékenységének fejlesztésére és nemzetközi terjeszkedésre fordítja a médiavállalkozás.

A Deutsche Bank 2008 decemberben 8,4 százalékra növelte részesedését a Springerben, de már akkor közölte, hogy a részvényvásárlást kizárólag pénzügyi befektetésként kezeli, és jó piaci körülmények esetén megválik tőle. Akkor egy Springer-részvény értéke  44 euró körül volt, ma több mint kétszeresét éri, bár a részvényeladás nyomán 3,2 százalékkal csökkent pénteken a papír árfolyama.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.