TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. augusztus 10. 09:16

A német Commerzbank profitja 93 százalékot esett 2011 második negyedévében, miután 760 millió eurót vesztett a görög kötvényeken.

A cég második negyedéves profitja 24 millió euróra esett 352 millióról, a bevétel pedig 1,79 milliárd euróra 1,85 milliárdról az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők 53 millió eurós profitot vártak.

A várható veszteségek miatti a céltartalék 278 millió euróra esett a 639 millióról 2010 második negyedévéhez képest. A cég szerint a 2011-es céltartalék 1,8 milliárd euró alatt lesz.

A Commerzbank részvényei ma reggel emelkedéssel nyitottak, azonban délelőtt már csak 0,1 százalékos pluszban álltak.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.