1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Citigroup a vártnál nagyobb, 26 százalékos profitnövekedéssel zárta az idei második negyedévet.

A harmadik legnagyobb amerikai bank hétfőn közölt adatai szerint az adózott eredmény 3,89 milliárd dollár, részvényenként 1,25 dollár lett az egy évvel korábbi 3,08 milliárd dollár, részvényarányosan 1 dollár profitot követően. A szakértők a június végével zárult három hónapra kisebb, 1,17 dolláros részvényarányos eredményt vártak.

Miután egyre több ügyfele fizeti vissza tartozását időben, a nyereséget növelte, hogy a rossz hitelekre félretett céltartalékból 784 millió dollárt felszabadíthatott az amerikai bank.

A Citigroup a pénzügyi válságot és a recessziót leginkább megszenvedő amerikai nagybankok közé tartozik, az összeomlást csak egy közpénzből finanszírozott 45 milliárd dolláros tőkeinjekcióval sikerült elkerülnie, 2010-ben viszont három év után ismét nyereséggel zárt.

A hétfői tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a Citigroup árfolyama 1,9 százalék emelkedéssel 51,69 dolláron állt. A Citigroup árfolyama az idén eddig mintegy 28 százalékkal erősödött.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!