2p

Alacsony forgalom mellett mérsékelt emelkedéssel kezdett a BUX index csütörtökön, a nap első felében fél százalékos pluszban volt a mutató. A vezető részvények vegyesen kezdtek, a gyógyszergyártók gyengülését a többi papír - elsősorban a Telekom és az OTP - drágulása ellensúlyozza.

23 769 ponton állt a csütörtöki kereskedés első felében a BUX index, ez 0,49 százalékkal volt magasabb a szerdai záróértéknél. A forgalom kimondottan alacsony, az első órákban alig 2 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények vegyesen kezdték a napot, főleg az OTP és a Telekom javulása húzza felfelé az indexet. A bankpapírok 6215 forintba kerültek, ami 1,04 százalékkal magasabb volt a szerdai záróértéknél, míg a Mol 0,08 százalékos felfelé araszolás után 23 770 forintba került. Eközben a Magyar Telekom 1,25 százalékkal 567 forintig drágult.

Rosszul indult a nap a gyógyszergyártók számára: a Richter délelőtt ugyanúgy 37 700 forintot ért, mint tegnap, míg az Egis 19 715 forintos ára 0,85 százalékkal olcsóbb volt a szerdainál.

Javulással nyitott a forint a bankközi devizapiacon: a délelőtti 264,66-os euróárfolyam 0,36 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapinál. A dollárral szemben 177,61-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 207,14 forintba került a nap első felében.

A vezető nemzetközi részvénypiacokon is oldalazással indult a kereskedés, egyelőre mindenki a délutáni brit és európai kamatdöntésre vár. A londoni FTSE délelőtt 0,07 százalékkal állt tegnapi értéke alatt, a frankfurti DAX pedig 0,05 százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,18 százalékos lecsorgással kezdte a napot.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!