2p

Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 1,47 milliárd forintért értékesítette az FHB Szolgáltató Zrt.-t a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részére BIF Nyrt. részvényekért cserébe, az ügylet által az FHB Bank 10 százalékos részesedést szerzett a tőzsde "B" kategóriájában forgó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ben.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatások szerint a vevő 2.583.480 darab BIF törzsrészvénnyel fizet.

Mivel az FHB Szolgáltató Zrt. tulajdonában lévő immateriális javak kikerülnek az FHB bankcsoportból a csoport szavatoló tőkéje várhatóan több mint 9 milliárd forinttal nő.

Az FHB Szolgáltató Zrt. 2011. december 1. napjával cégnevet is változtat, de a megkötött szerződések alapján  továbbra is nyújt informatikai szolgáltatásokat az FHB bankcsoport részére.

A Spéder Zoltán, a BIF Nyrt. igazgatótanácsának elnöke tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részvényenként 569 forintos árfolyamon adta el a BIF részvényeket az FHB Banknak, tőzsdén kívüli ügylet keretében. A zrt. tulajdona ezáltal 25 százalékról 15 százalékra csökkent a BIF Nyrt.-ben, Spéder Zoltán közvetett részesedése pedig 25-ről 16,6 százalékra csökkent.

Az FHB-hoz került 10 százaléknyi BIF-részvényre a 2011. december 1-jén kötött opciós megállapodás alapján vételi jogot szerzett a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. és az ugyancsak Spéder Zoltán irányítása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!