2011. december 5. 09:22

Az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 1,47 milliárd forintért értékesítette az FHB Szolgáltató Zrt.-t a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részére BIF Nyrt. részvényekért cserébe, az ügylet által az FHB Bank 10 százalékos részesedést szerzett a tőzsde "B" kategóriájában forgó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-ben.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatások szerint a vevő 2.583.480 darab BIF törzsrészvénnyel fizet.

Mivel az FHB Szolgáltató Zrt. tulajdonában lévő immateriális javak kikerülnek az FHB bankcsoportból a csoport szavatoló tőkéje várhatóan több mint 9 milliárd forinttal nő.

Az FHB Szolgáltató Zrt. 2011. december 1. napjával cégnevet is változtat, de a megkötött szerződések alapján  továbbra is nyújt informatikai szolgáltatásokat az FHB bankcsoport részére.

A Spéder Zoltán, a BIF Nyrt. igazgatótanácsának elnöke tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. részvényenként 569 forintos árfolyamon adta el a BIF részvényeket az FHB Banknak, tőzsdén kívüli ügylet keretében. A zrt. tulajdona ezáltal 25 százalékról 15 százalékra csökkent a BIF Nyrt.-ben, Spéder Zoltán közvetett részesedése pedig 25-ről 16,6 százalékra csökkent.

Az FHB-hoz került 10 százaléknyi BIF-részvényre a 2011. december 1-jén kötött opciós megállapodás alapján vételi jogot szerzett a Budapesti Ingatlan Holding Vagyonkezelő Zrt. és az ugyancsak Spéder Zoltán irányítása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.