2009. április 9. 07:09

Már korábban számítani lehetett arra, hogy az OTP nem fog osztalékot fizetni a 2008-as üzleti év után, mivel a bank vezetői a tartalékképzést helyezik előtérbe. Csütörtök reggel aztán megjelentek a közgyűlési előterjesztések, melyekből kiderült, hogy a menedzsment valóban azt javasolja, hogy ne fizessen osztalékot a cég a részvényeseknek.

Az OTP menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessenek osztalékot a részvényesek számára - derül ki a csütörtök reggel megjelent közgyűlési előterjesztésekből. Erre a döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szóba került, hogy a jelenlegi helyzetben fontosabb a tartalék képzése a bank számára.

A Közgyűlés a Társaság 2008. évi mérlegét 5867,492 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 54,211 milliárd forint adózott eredménnyel állapítja meg azzal, hogy az adózott eredményt a következők szerint osztja fel: 5,421 milliárd forintot általános tartalékképzésre kell fordítani, a mérleg szerinti eredmény pedig 48,79 milliárd forint - olvasható a csütörtök reggel a tőzsde honlapján megjelent dokumentumban.


Emellett a bank vezetősége azt javasolja, hogy a 48,79 milliárdos eredményből ne fizessenek osztalékot. Hasonló döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szó volt arról, hogy az osztalék helyett idén inkább tartalékolnia kell a banknak a jelenlegi helyzetben. Szerdán Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank szakembere is arról beszélt, hogy a magyar bankok egyik lehetséges megoldása lehet tőkehelyzetük javítására, ha a tavalyi profitot visszaforgatják.

Az OTP egyébként április 24-én tartja éves közgyűlését, ahol döntenek az előterjesztésekről.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.