<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Már korábban számítani lehetett arra, hogy az OTP nem fog osztalékot fizetni a 2008-as üzleti év után, mivel a bank vezetői a tartalékképzést helyezik előtérbe. Csütörtök reggel aztán megjelentek a közgyűlési előterjesztések, melyekből kiderült, hogy a menedzsment valóban azt javasolja, hogy ne fizessen osztalékot a cég a részvényeseknek.

Az OTP menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessenek osztalékot a részvényesek számára - derül ki a csütörtök reggel megjelent közgyűlési előterjesztésekből. Erre a döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szóba került, hogy a jelenlegi helyzetben fontosabb a tartalék képzése a bank számára.

A Közgyűlés a Társaság 2008. évi mérlegét 5867,492 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 54,211 milliárd forint adózott eredménnyel állapítja meg azzal, hogy az adózott eredményt a következők szerint osztja fel: 5,421 milliárd forintot általános tartalékképzésre kell fordítani, a mérleg szerinti eredmény pedig 48,79 milliárd forint - olvasható a csütörtök reggel a tőzsde honlapján megjelent dokumentumban.


Emellett a bank vezetősége azt javasolja, hogy a 48,79 milliárdos eredményből ne fizessenek osztalékot. Hasonló döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szó volt arról, hogy az osztalék helyett idén inkább tartalékolnia kell a banknak a jelenlegi helyzetben. Szerdán Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank szakembere is arról beszélt, hogy a magyar bankok egyik lehetséges megoldása lehet tőkehelyzetük javítására, ha a tavalyi profitot visszaforgatják.

Az OTP egyébként április 24-én tartja éves közgyűlését, ahol döntenek az előterjesztésekről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.