Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Már korábban számítani lehetett arra, hogy az OTP nem fog osztalékot fizetni a 2008-as üzleti év után, mivel a bank vezetői a tartalékképzést helyezik előtérbe. Csütörtök reggel aztán megjelentek a közgyűlési előterjesztések, melyekből kiderült, hogy a menedzsment valóban azt javasolja, hogy ne fizessen osztalékot a cég a részvényeseknek.

Az OTP menedzsmentje azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a 2008-as eredmények után ne fizessenek osztalékot a részvényesek számára - derül ki a csütörtök reggel megjelent közgyűlési előterjesztésekből. Erre a döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szóba került, hogy a jelenlegi helyzetben fontosabb a tartalék képzése a bank számára.

A Közgyűlés a Társaság 2008. évi mérlegét 5867,492 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 54,211 milliárd forint adózott eredménnyel állapítja meg azzal, hogy az adózott eredményt a következők szerint osztja fel: 5,421 milliárd forintot általános tartalékképzésre kell fordítani, a mérleg szerinti eredmény pedig 48,79 milliárd forint - olvasható a csütörtök reggel a tőzsde honlapján megjelent dokumentumban.


Emellett a bank vezetősége azt javasolja, hogy a 48,79 milliárdos eredményből ne fizessenek osztalékot. Hasonló döntésre számítani lehetett, mivel már korábban szó volt arról, hogy az osztalék helyett idén inkább tartalékolnia kell a banknak a jelenlegi helyzetben. Szerdán Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank szakembere is arról beszélt, hogy a magyar bankok egyik lehetséges megoldása lehet tőkehelyzetük javítására, ha a tavalyi profitot visszaforgatják.

Az OTP egyébként április 24-én tartja éves közgyűlését, ahol döntenek az előterjesztésekről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.