2p

A nemzetközi tőzsdék megtorpanásával együtt a hazai részvénypiacon is elromlott a hangulat, kedd délelőtt már több mint egy százalékos mínuszban voltunk. A nap vesztese természetesen a Telekom, melyből ma árazódott ki az 50 forintos osztalék, ami azonnal meg is látszott az árfolyamon.

23 940 ponton állt a keddi kereskedés félidejében a BUX index, ez 1,37 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapi záróértéknél. A forgalom átlagos volt az első órákban, majdnem 5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények kivétel nélkül gyengüléssel kezdtek, ha eltekintünk a Telekom osztalékának kiárazódásától, akkor az OTP a legnagyobb vesztes. A bankpapírok 6210 forintba kerültek dél körül, ez 2,19 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál. Eközben a Mol 1,6 százalékkal lett olcsóbb, 24 600 forintot ért, míg a Magyar Telekom 555 forintos szintje 8,11 százalékos, 49 forintos esésnek felelt meg. Utóbbi papír esetében ma árazódott ki az 50 forintos osztalék a tavalyi teljesítmény után.

Rosszul teljesítettek a nap első felében a gyógyszergyártók is a piacon: a Richter 37 610 forintos jegyzése 0,69 százalékos csökkenésnek felelt meg, míg az Egis 0,53 százalékos lecsorgás után 19 745 forintot ért.

A forint is gyengüléssel nyitott kedden a bankközi devizapiacon, a délben tapasztalt 264,80-as euróárfolyam 0,24 százalékkal volt magasabb a hétfőinél. A dollárral szemben 179,12-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 207,09 forintba került.

A vezető nemzetközi tőzsdéken felemás volt a hangulat, de csak azért, mert London a tegnapi szünnap után próbálja bepótolni az emelkedést. Az FTSE index délben 0,09 százalékos pluszban volt, míg a frankfurti DAX 0,72 százalékos mínuszban állt. Régiónkban a varsói WIG 20 viszont ma tart szünnapot.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!