2008. június 5. 12:48

Az Európai Központi Bank (EKB) ma változatlanul 4 százalékon hagyta a kamatot, de a döntés utáni kommentárok érdekesek.

Az EKB továbbra is riogat az inflációval, és kiemeli, hogy az inflációs kilátások továbbra is rosszak, erős az inflációs nyomás. Egyes tagok az emelés mellett voltak! Kiemelte, hogy amennyiben a jelenlegi nyersanyagárak jelentősen begyűrűznének a gazdaságba, az tovább növelné az inflációt. Amennyiben az EKB ezt látná, reagálna előre, akár a következő ülésen is!

Az EKB távol van bármilyen kamatcsökkentéstől. Sok elemző vár kamatcsökkentést az év végére - ebben nem hiszek. Ez egy olyan szcenárió, amikor az USA gazdasága jelentősen beszakad és az ázsiai EM országok gazdaságai is erősen lelassulnak.

Az elmúlt napokban több EM nemzeti bank is kamatokat emelt, ez JELENTŐSEN lecsökkenti majd az adott országok növekedését és hozzájárulhat az inflációs nyomás lassú csökkenéséhez is. Végre elérkezünk oda, amit vártunk, hogy az EM központi bankok elkezdtek kamatokat emelni. Ők tudják csak az inflációs nyomást kivenni a rendszerből, hiszen náluk alakult ki amit exportálnak tovább.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.