TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Európai Központi Bank (EKB) ma változatlanul 4 százalékon hagyta a kamatot, de a döntés utáni kommentárok érdekesek.

Az EKB továbbra is riogat az inflációval, és kiemeli, hogy az inflációs kilátások továbbra is rosszak, erős az inflációs nyomás. Egyes tagok az emelés mellett voltak! Kiemelte, hogy amennyiben a jelenlegi nyersanyagárak jelentősen begyűrűznének a gazdaságba, az tovább növelné az inflációt. Amennyiben az EKB ezt látná, reagálna előre, akár a következő ülésen is!

Az EKB távol van bármilyen kamatcsökkentéstől. Sok elemző vár kamatcsökkentést az év végére - ebben nem hiszek. Ez egy olyan szcenárió, amikor az USA gazdasága jelentősen beszakad és az ázsiai EM országok gazdaságai is erősen lelassulnak.

Az elmúlt napokban több EM nemzeti bank is kamatokat emelt, ez JELENTŐSEN lecsökkenti majd az adott országok növekedését és hozzájárulhat az inflációs nyomás lassú csökkenéséhez is. Végre elérkezünk oda, amit vártunk, hogy az EM központi bankok elkezdtek kamatokat emelni. Ők tudják csak az inflációs nyomást kivenni a rendszerből, hiszen náluk alakult ki amit exportálnak tovább.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.