2p

Bár túlkínálat van, azért aki reális áron kínál jó lakást, az valószínűleg nem fog csalódni a magyar piacban. A vevők egyre igényesebbek és tudatosabbak lesznek.

Régen a vevők kevesebb figyelmet fordítottak a szobák méretére, ma viszont már nem igazán keresik a kis szobákat, mivel azokat nem lehet nagyvonalúan berendezni. A stúdiólakások mára átvették a garzonok szerepét, ezek az 50-60 négyzetméteres lakások általában egy nappalit és egy hálószobát tartalmaznak. A nagyobb méretű szoba ma még a luxuskategóriába tartozik, de ez hamarosan megváltozhat.

Egy ingatlanszakértő szerint sokat számít a belmagasság is. A jövő az olyan kétszintes lakásoké lehet, ahol a nappali belmagassága nagy, a galériáról nyílnak az emeleti szobák - mondta el a szakember.

A luxus kategóriába tartozik ma még a központi légkondicionálás, a legtöbb lakásban inkább az erkélyre kivezetett megoldást alkalmazzák. A szakértők szerint azonban ez csak átmeneti, lassan általános lesz a központi klíma.

A vevők igényességét mutatja, hogy lakásvásárláskor egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezetre. Egyre fontosabb lesz a lakók számára, a lift, az udvar, a kert állapota. Mindez azt mutatja, hogy a vevők mostanra többet várnak el a pénzükért, mint korábban. Azoknak a cégeknek azonban nincs mitől tartaniuk, akik minőségi szolgáltatást nyújtanak elérhető áron.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!