TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az értékpapírokban bízik a köztársasági elnök.

Most, hogy Áder Jánost újraválasztották köztársasági elnöknek, érdemes újra elővenni év eleji vagyonnyilatkozatát, hogy lássuk, mekkora vagyon birtokosaként foglalja újra el a Sándor-palotát. Az áttekintés nem igényel hosszú időt, mivel két ingatlanon kívül értékpapírban tartott befektetésekről adott számot legutóbb az elnök.

Jól mozgatja a befeketéseit 

Forint alapú befektetéseinek értéke eléri a 12,7 millió forintot. Ebből folyószámlán parkoltat valamivel több, mint 9,2 milliót, további összesen 2 millió forintja pedig tartós befektetési értékpapír-számlán kamatozik. E megtakarítási forma sajátossága, hogy ha a futamidő végéig, tehát 5 évig nem töri fel a számlát a tulajdonos, akkor kamat- árfolyamnyereség- és osztalékadó mentesen juthat hozzá a futamidő alatt felhalmozott összeghez. Hamarabb is hozzáférhet pénzéhez, aki nem tudja ezt az időt kivárni, de ebben az esetben 10, illetve 15 százalékos adót kell perkálnia, amennyiben 3 év után, vagy annál korábban nyúl hozzá megtakarításához. Ez a konstrukció a kifinomultabb befektetésekre hajlamosak igényeit tudja kielégíteni, Áder tehát azok közé tartozhat, akik gondosan odafigyelnek vagyonuk gyarapítására.

Az említetteken túl euró, illetve dollár alapú befektetései vannak még Ádernek, pénzpiaci, valamint életbiztosítási konstrukciókban, együttesen közel 46,5 millió forint értékben.

Az elnök ezeken kívül még két ingatlant tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, egy budapesti, II. kerületit, illetve egy másikat Kisorosziban. Az 50 százalékban a tulajdonában álló fővárosi társasházi ingatlan 135 négyzetméteres, amihez egy 35 négyzetméteres terasz és két gépkocsi beálló tartozik. A kisoroszi ingatlan negyedét tulajdonolja Áder, a 284 négyzetméteres ingatlanon egy 75 négyzetméter alapterületű családi ház áll.

A mai ingatlanárak alapján tehát Áder vagyona legalább 100 millió forint lehet, ennek nagyjából a fele likvid, tehát gyorsan készpénzre váltható.

Más értékes vagyontárgyat nem írt bele a vagyonnyilatkozatába, mint ahogy a hozzátartozók nevén lévő - ha van ilyen - vagyonról sem ad tájékoztatást ez a nyilatkozat. Arra külön nyomtatvány áll rendelkezésre.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.