2017. június 9. 13:41

Bár a konzervatív párt megnyerte a választást, ez lényegében vereséget jelent a számára, hiszen elvesztette korábbi jelentős fölényét. Az angol font gyengült, a forinttal szemben is.

Az egy hónappal korábbi várakozásokhoz képest meglepetést hozott a csütörtöki brit választás. Theresa May kormányfő arra számított, hogy a mostani választással megerősítheti hatalmát, de elveszítette korábbi abszolút fölényét a brit parlamentben. 

"A választás eredménye miatt elhúzódhatnak a brexites tárgyalások. Egy-egy új, az Európai Unióval kötendő megállapodáshoz ugyanis szükség lesz a brit parlament döntésére, ezek pedig nem biztos, hogy olyan könnyen átmennek majd, mint a korábbi parlamenti arányokkal" - kommentálta a brit eseményeket Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője. 

Hozzátette: a brexitet várhatóan az új felállásban is végig akarja vinni majd a brit kormány, de egyelőre sok a bizonytalan tényező. Például az sem biztos, hogy Theresa May marad a kormányfő. "Ha pedig más lesz, akkor új tárgyalási irányvonalak is megjelenhetnek" - tette hozzá. Egyelőre korai lenne pontos mérleget vonni a brit választások és a brexit közvetlen és közvetett hatásairól, azt majd csak a tárgyalások közben vagy után érdemes megtenni. 

Rövid távú hatásai azonban vannak, mégpedig az angol font veszített értékéből a fontosabb devizákkal szemben. Emiatt a forinttal szemben is gyengült. Csütörtökön a font árfolyama 356 forint körül mozgott, péntek délelőtt azonban 348 forint körül is megfordult. Később azonban kicsit összekapta magát a font, így kora délután alig több mint 350 forintba került
a devizapiacon.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.