2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Reggel még mínuszban nyitott a BUX index, azonban délelőttre ledolgozta hátrányát a mutató elsősorban a Richter 2 százalék feletti emelkedésének köszönhetően. A többi vezető részvény vegyesen szerepel, az OTP és a Mol egyelőre ott tart, ahol a hétvége előtt abbahagyták.

22 877 ponton állt a kereskedés első felében a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a pénteki záróértéknél. A forgalom kifejezetten alacsony, az első órákban kevesebb mint 2 milliárd forint cserélt gazdát, de komoly élénkülésre ma nem is számíthatunk az amerikai piacok szünnapja miatt.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel kezdték a hetet, egyelőre főleg a Richter drágulása húzza a piacot. Az OTP a nap első felében ugyanúgy 6020 forintot ért, mint a pénteki záráskor, és a Mol sem nagyon mozdult 21 300 forintos árfolyamáról, mindössze 0,07 százalékot veszített. A Magyar Telekom egy forinttal olcsóbb lett, így 589 forintért cserélt gazdát.

Vegyesen indult a nap a gyógyszergyártók számára a piacon, hiszen a Richter 1,9 százalékos emelkedés után 36 650 forintot ért, míg az Egis 19 300 forintos ára 2,03 százalékkal alacsonyabb volt, mint a hétvége előtt.

Jól tartja magát a forint a bankközi devizapiacon, a 264,10-es euróárfolyam 0,1 százalékkal alacsonyabb volt a péntekinél. A dollárral szemben 181,83-nál állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 214,13-nál állt a nap első felében. Az alpesi deviza jegyzése reggel 214 alatt is járt, majd onnan korrigált kicsit vissza.

A vezető európai részvénypiacokon is csendes napnak nézünk elébe az amerikai függetlenség napja miatt, a fontosabb indexek emelkedéssel nyitottak a kontinensen. A londoni FTSE az első néhány óra után 0,4 százalékkal állt pénteki értéke felett, a frankfurti DAX pedig 0,15 százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,32 százalékos erősödéssel nyitott.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!