<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Pénteken tovább erősödött a magyar fizetőeszköz, amely az euró ellenében a 309-es szintet közelítette meg.

A forint az euróval szemben már a múlt héten is jól tartotta magát, az elmúlt napokban viszont "rá tett még egy lapáttal". A forint pénteken áttörte a 310-es szintet, és a délutáni órákban 309,25 körül kötöttek rá üzletet a devizapiacokon az euróval szemben. Utoljára 2015 decemberében volt ilyen erős a magyar deviza.  

A nemzetközi piacokon egyébként az euró számottevően erősödött a dollárral szemben az utóbbi napokban, hiszen a hét elején még 1,08-on jegyezték a dollárt az euróval szemben, pénteken viszont a kurzus 1,12-ig ugrott meg. A forint/dollár árfolyam alakulása a hét első felében viszonylag eseménytelen volt, az árfolyam a 285 HUF/EUR szinten mozgott. Szerdán a fő piacokon a dollár jelentős eladási hullámba került, melyet részben a Fed egyik vezetőjének nyilatkozata okozott. Emellett a kedvezőtlen makroadatok is gyengítették a dollárt. Hétközben az ISM index, pénteken pedig a munkaerőpiaci adatok bizonytalanították el a befektetőket. A piac a hét utolsó napján rosszul fogadta, hogy a munkanélküliség nyolcéves mélypontra süllyedt ugyan januárban, de a vártnál jobban lelassult a munkahelyteremtés növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Ebből ugyanis több elemző azt a következtetést vonta le, hogy az amerikai gazdaság bővülése nagyon törékeny, és a Fed márciusi ülésére várt kamatemelése elmaradhat.

Néhai sztárok, akik még mindig milliókat keresnek

Ami a forint helyzetét illeti a magyar gazdaság fundamentumai a napokban publikált adatok szerint kedvezőek, igaz a jövő héten komoly adatdömping elé nézünk, egyebek mellett a GDP változását ismerteti a KSH. Mindenesetre a jegybank több vezetője nyilatkozott úgy az elmúlt hetekben, és napokban, hogy az MNB a kamatot továbbra is változatlanul az 1,35 százalékos szinten kívánja tartani. Tekintettel arra, hogy az EKB továbbra is folytatja a jelenlegi politikáját, illetve a FED várhat a kamatemeléssel, ez a forint malmára hajthatja a vizet, és könnyen lehet, hogy a jövő héten az euró-forint keresztárfolyam tesztelheti a komoly technikai ellenállásnak számító 306-os szintet.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.