1p

A 2006. szeptemberétől építési engedélyt kapott épületek közül januártól csak az kaphat használatbavételi engedélyt, amelyre elkészíttették az energetikai tanúsítványt - mondta Frigy Antal, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium főtanácsosa csütörtökön Budapesten, a IV. Készház konferencián.

Ma már piacon vannak a passzív készházak, amelyek - négyzetméterre vetítve - nem fogyasztanak több energiát évi 15 kilowattóránál, ami 16-18 köbméter földgáznak felel meg - mondta Rudolf Sellhorst, az Európai Készház Szövetség elnökségi tagja. Négy-öt éven belül megjelennek az aktív házak is, amelyek több energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak - tette hozzá.


Bíró Marianna a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium főtanácsosa az energia tanúsítványokkal kapcsolatban elmondta: a használt lakásoknál 2011. december 31-ig önkéntes lesz a vizsgálat. Az új épületeknél kötelező lesz bemutatni a tanúsítványt az építési hatóságnál a használatba vételi engedély kérésekor, feltéve, ha az építési engedély 2006. szeptemberi vagy annál újabb - mondta Frigy Antal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!