2009. december 10. 09:16

Az Egyesült Államokban novemberben negyedik hónapja csökkent a magánlakások elárverezésére kezdeményezett banki eljárások száma, de a minden idők csúcsát jelentő júliusi számhoz képest kevesebb eljárás nem jelenti azt, hogy tartós megoldás ígérkeznék a bajba kerülő jelzálogadósok számára, ez derült ki csütörtökön az amerikai ingatlanpiac adatait számon tartó RealyTrac cég összesítéséből.

Az eljárások száma 8 százalékkal kevesebb volt novemberben, mint októberben, és 15 százalékkal kevesebb, mint júliusban, de 18 százalékkal több, mint tavaly novemberben. A RealyTrac által nyilvántartott szám - kilencedik hónapja havi 300 ezer fölött - az adósoknak küldött első figyelmeztetéstől a befejezett banki visszafoglalásokig és árverezésekig tartalmaz minden eljárást. Eszerint minden 417-ik amerikai háztartás ellen volt banki eljárás novemberben törlesztési elmaradás miatt.


A RealyTrac szerint az idén összesen 3,2 millió ingatlan tulajdonosai ellen indul banki eljárás az Egyesült Államokban, ez újabb rekord lesz az előző csúcs, a tavalyi 2,3 millió eset után.

A RealyTrac szakértői szerint a kétszámjegyű munkanélküliség, az alulfoglalkoztatás, a régi, nyakló nélkül osztogatott, törleszthetetlen hitelek nagy mennyisége és új hitel szerzésének akadályai lerontják a jelenleg alacsony kamatok, az évi átlagban 30 százalékkal csökkent lakásárak és a törlesztési nehézségek enyhítésére irányuló kormányzati intézkedések hatását. Szerintük az amerikai lakáspiac javulása akkor várható, amikor a munkanélküliség a sokévi átlag szintjére csökken, és a hitelhez jutás lehetősége normalizálódik az utóbbi évek szélsőségei után. (MTI)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.