2009. április 10. 18:59

Az Elmű igazgatósága részvényenként 2100 forintos, az Émász vezetősége 1800 forintos osztalékjavaslatot tett közzé pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Elmű igazgatósága részvényenként 2100 forintos, az Émász vezetősége 1800 forintos osztalékjavaslatot tett közzé pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Mindkét tőzsdén jegyzett áramszolgáltató társaság a német RWE-EnBW csoport többségi tulajdonában van. A társaságok április 28-án tartják idei éves közgyűlésüket.


A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) tavaly 1800 forint, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) 1700 forint osztalékot fizetett részvényenként.

Az Elmű 2008-ban 15,215 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ebből 12,756 milliárd forintot kapnak meg a részvényesek, a fennmaradó mintegy 2,5 milliárd forint az eredménytartalékba kerül. Az Émász adó utáni nyeresége 6,931 milliárd forint volt tavaly, a javasolt osztalék összesen 5,491 milliárd forint kifizetését jelenti, az eredménytartalékba 1,44 milliárd forint kerül.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.