2018. január 10. 08:19

Másfél éve nem voltak ilyen alacsony szinten az amerikai olajkészletek, ami akár további áremelekedést is előre vetíthet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Tovább eshettek az amerikai olajkészletek az elmúlt héten. Az API legfrissebb jelentése szerint a csaknem 11,2 millió hordós csökkenés 2016 szeptembere óta a legnagyobb mértékű készlet esés lehetett. Ha figyelembe vesszük, hogy a Közel-Keleten Irán révén újabb geopolitikai bizonytalanság van, akkor ezek együttes hatására komoly áremelkedés jöhet.
 

Igaz, ellentétes folyamatok is megfigyelhetők, így például az USA kitermelése az Energiaügyi Minisztérium adatai alapján a keresleti viszonyok folyamatos javulásának köszönhetően 2019-ben már napi 11 milliós rekordszinten tetőzhet, amellyel komoly kihívója lehet Szaúd-Arábiának és Oroszországnak a világ legnagyobb olajtermelője címért folytatott csatában. 

A készletekkel kapcsolatos hírekre az olaj tovább tudott emelkedni, a WTI hordónkénti ára pedig jelenleg már 63,5 dollár körüli szinteken mozog.
 
mfor.hu