2007. augusztus 22. 11:27

Pánik napokon érdemes lehet csipegetni, de ilyen piacok nem a "buy+hold" mentalitásra valók.

Kína új csúcsra mászott ma....ezek nem hallottak semmit a subprimeról, vagy csak örülnek, hogy végre végre az USA is szív egyszer... . Ha a piacokat összevetjük a köv. kép tárulkozik elénk:
- Részvénypiacok korrigáltak a legkevesebbet (5-6% a főbb piacok) ez semmi.
- Kötvénypiacok ahol tegnap voltak, már recessziós hangulat volt, ezek áraztak be a legtöbb rosszat
- Kockázati felárak ma összeesnek, short covering van bemondva....ez a piac (váll. kötvények) vhogy a kettő másik közt helyezkednek el, hogy mit áraztak be.FED nem jön segíteni, mert Jim Cramer kiabál. Bernanke állja a sarat, és a politikai nyomást is, "tökös csóka". Majd belátják a piacok, hogy nem tudják kikényszeríteni kemény adatok nélkül (neg. gazdasági adatok) a FED cutot. Tegnap az ABC index nagyon rossz lett, de itt egy rossz retail sales adatnak vagy hasonlónak kell jönnie, hogy a piacok ismét összekakilják magukat. Addig meg megy az óvatos feltologatás, és a shortok zárása.

Ne dőljünk azért be egy pár napos Up-nak, hiszen a java még hátra van. Sokat kell még kiállni a bef. idegeinek és a piacoknak az év végéig még, tudván mennyi jelzálogkamat felfeléigazítás vár még USA-beli barátainkra.


Pánik napokon érdemes lehet csipegetni, de ilyen piacok nem a "buy+hold" mentalitásra valók.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.