<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. 5,834 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a szerdán megtartott, 2010. évet lezáró éves rendes közgyűlésen - közölte csütörtökön a társaság.

A majdnem 100 százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) leányvállalatatavaly nyolcmilliárd forint osztalékot fizetett a tulajdonosoknak és akkor az adózott eredmény 7,98 milliárd forint volt.

A tavalyi árbevétel 2010-ben meghaladta a 123,25 milliárd forintot. Tavaly a társaság a 2009. évről több mint 116 milliárd forint árbevételről számolt be.

A mérleget 399,874 milliárd forint főösszeggel hagyta jóvá a közgyűlés, az egy évvel korábbi  beszámolóban rögzített  360,08 milliárd forinttal  szemben.

A részvényesek döntöttek az Mavir 100 százalékos tulajdonában lévő  magyar áramtőzsdét megalapító és üzemeltető HUPX Zrt. alaptőkéjének 360 millió forintos megemeléséről és ezen felül 65 millió forint pénzeszköz juttatásáról.  A cégjegyzék szerint a HUPX Zrt. jegyzett tőkéje 70 millió forint.

A személyi kérdésekről a közgyűlés úgy döntött, hogy Csomai Kamillát visszahívja az igazgatóságból, helyére Bács Zalánt, az MVM stratégiai vezérigazgató-helyettesét választották meg,  Csomai Kamilla pedig a felügyelő bizottság tagja lett.

Elfogadták Békési Zsófia lemondását a felügyelő bizottsági tagságról, megszűnt a bizottsági tagsága Bakai Lehelnek -, aki a munkavállalók képviselője volt és nyugdíjba vonult -  és visszahívták Decsi Gábort. A közgyűlésen Károlyi Imrét, dr. Juhász Albint is beválasztották  a felügyelő bizottságba.

A részvényesek tájékoztatást hallgattak meg a Mavir 2011. évi főbb feladatairól, de a kiadott közlemény ezzel kapcsolatban részleteket nem közöl. Csak annyi olvasható: a társaság egyik "kiemelt feladatának tartja, hogy eleget tegyen az új villamos energiáról szóló törvényben és az EU 3. energiacsomagban foglalt előírásoknak".

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.