<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A BUX 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 395,73 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek kifejtette: ismét nagyon negatív volt a nemzetközi hangulat, ami különösen a fejlett piacokat érintette és hatással volt a magyar részvények kereskedésre is. Így a nap végére mínuszba kerültek a fő papírok. Hozzátette: a piac örült az OTP Bank bejelentésének, miszerint megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát, ám ez is kevés volt az árfolyam növekedéséhez.

Daróczi Andor, az MKB Alapkezelő befektetési igazgatója az M1 aktuális csatornán úgy nyilatkozott: nap közben folyamatosan romlott a hangulat a tőzsdén, az európai börzéken és a tengerentúlon is 0,5-1 százalékos mínuszokat lehetett látni, egy-két piac pedig még ennél is nagyobbat esett. Elmondása szerint a nap vesztesei az európai bankrészvények voltak, átlagban 4-4,5 százalékot veszítettek értékükből. Ehhez képest az OTP szinte a tegnapi szintjén zárt, így bár pici veszteséggel, de felülteljesítő volt.

A hazai fizetőeszköz jobban teljesített a részvényeknél, hiszen a főbb devizákkal szemben erősödni tudott. Egy euróért kora este 311,3 forintot kellett adni, egy amerikai dollár 281,6, egy svájci frank pedig 279,8 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán vegyesen alakultak a hozamok. Míg a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama 2, a 10 éves kötvényeké pedig 1 bázisponttal csökkent, addig a 12 hónapos kincstárjegy és a 3 éves kötvényeké 6, illetve 3 bázisponttal emelkedett. 

MTI/mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.