<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A bankok nyilvános listáin a nem fizető adósok ingatlanjai közül már csak a nehezen értékesíthetők jelennek meg, de azok ára sem annyira kedvező, hogy azért érdemes lenne vállalni a jogi herce-hurcát - állítja az Alku-Novum Kft. közleménye.

A bedőlt ingatlanok közül a könnyen értékesíthetőket a bankok a saját hálózatukon, illetve befektetői kapcsolatrendszerükön keresztül adják el. A nagyközönség számára készülő listákból ezek már hiányoznak.


A listákon szereplő ingatlanok árait lehet hogy 30-40 százalékkal a piaci ár alatt jelölik meg, de ezt fenntartással kell kezelni - áll a közleményben. Az értékbecslés ugyan is többnyire a bank "szájíze" szerint készült, és a piaci árak is csökkentek a válság hatására. Így összességében a mostani piaci árhoz képest a kínálati ár jó, ha 10 százalékkal kisebb. Ennyi kedvezményért viszont nem kellemetlenségeket kellene a vevőknek vállalniuk.

A hitelt törleszteni nem tudó adósok nagy része nem működik együtt a bankjával. Így a lakás nem adható el gyorsan, és viszonylag jó áron. A bank lakott ingatlant ad el, vagy pedig a saját követelését értékesíti. A vevőnek mindkét esetben ki kell költöztetni a korábbi tulajdonost, de ezt a téli hónapokban nem tehetik meg, tehát nem kerülhetnek birtokon belülre. A vevőnek előre nem tisztázott közüzemi tartozásokkal is számolnia kell, amely szintén a 10 százaléknyi kedvezményes árat apasztja. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.